Ostalo

Bo Nickal oštro po osvajaču olimpijskog zlata i legendi američkog hrvanja: ‘Ti si obična prevara!‘

Jordan Burroughs (lijevo) i Bo Nickal (desno)

 Elsa/Getty Images/Profimedia | Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Nickal je osudio komentare američkog olimpijca, ubrzo mu je stigao i odgovor.

UFC izazivač srednje kategoriji Bo Nickal ne odustaje od svoje kritike prema olimpijskom osvajaču zlatne medalje Jordanu Burroughsu nakon žustre razmjene tijekom nedavnog NCAA prvenstva u hrvanju.

Sukob između ova dva prvaka započeo je kada je Burroughs komentirao za ESPN tijekom finala na kojem je Carter Starocci iz Penn Statea osvojio svoju četvrtu titulu unatoč ozbiljnoj ozljedi koljena o kojoj su mnogi spekulirali da bi se moglo raditi o oštećenom prednjem križnom ligamentu. Za vrijeme meča, Burroughs je rekao Danielu Cormieru da bi Staroccijev protivnik definitivno trebao ciljati to ozlijeđeno koljeno tijekom natjecanja.

Nakon meča, Starocci je usmjerio svoju pažnju na nadolazeće olimpijske kvalifikacije u travnju, na kojima se očekuje da će se natjecati u kategoriji do 74 kilograma, istoj kategoriji kao i Burroughs. Američki olimpijac je odlučno izjavio da će iskoristiti Staroccijevu ozljedu protiv njega ako mu se pruži prilika.

"Rekao je 19. i 20. travnja. Znam čovjeka koji će biti tamo", rekao je Burroughs u emitiranju. "Volio bih ga vidjeti. Kažem vam, ako se sretnemo u ždrijebu, odmah idem na to desno koljeno."

Nickal, koji je osvojio tri NCAA naslova na Penn Stateu, osudio je Burroughsove komentare tijekom događaja. UFC zvijezda je rekla da je nisko od Burroughsa izreći da će ciljati Staroccijevo ozlijeđeno koljeno i nazvao ga "neprofesionalnim". Burroughs mu je odgovorio na društvenim mrežama, izjavivši: "Ti udaraš ljude po licu za život. Ušuti."

Nekoliko dana kasnije, na svom podcastu, Nickal je proširio svoje misli o Burroughsu, i čini se da mu je najveći problem proizlazio iz komentara o nadolazećim olimpijskim kvalifikacijama. Umjesto da dopusti Starocciju da proslavi postajanje šestom osobom u povijesti koja je osvojila četiri NCAA naslova u hrvanju, Burroughs je stavio svjetlo reflektora na sebe.

"To nije njegov trenutak", rekao je Nickal. "Zašto onda umanjiti nekome četvrti nacionalni naslov i jedan od najvećih trenutaka u njegovoj karijeri i pričati o sebi? Meni to samo pokazuje njegov karakter. Stvar koja me muči je što to nitko ne vidi. On uvijek pokušava djelovati kao ambasador sporta. Buraz, ti si obična prevara. Samo želiš napraviti da se sve vrti oko tebe."

Izgleda da Nickal ne traži pomirenje i očekuje da će se susresti s Burroughsom prije ili kasnije i nada se da će šesterostruki svjetski prvak zadržati istu energiju prema njemu koju je imao te noći kada je Starocci osvojio naslov.

"Ne ponašaj se prijateljski prema meni kad te vidim", rekao je Nickal. "Jer vam garantiram, pokušat će me vidjeti i biti kao, ‘Što ima, Bo, pozdravimo se,‘ i biti kul. Ja kažem ne, nismo kul. Meni se stvarno nije stalo da budem kul s tobom."

Linker
01. svibanj 2024 09:17