K1 i Boks

(VIDEO) Bob Sapp prebio je legendu toga dana: Glory nas podsjeća kako je Sapp prošao kroz Hoosta

Ernesto Hoost vs. Bob Sapp

 Screenshot (youtube, Glory)
BIla je to vjerojatno najveća pobjeda u Sappovoj dugoj borilačkoj karijeri

Sigurno je zastrašujuće imati čovjeka visokog 196 centimetara i teškog preko 150 kilograma na suprotnoj strani ringa. Još je strašnije ako se radi o 150 kilograma čistih mišića i osobi koja posjeduje određene borilaćke vještine.

S takvim čovjekom morao se obračunati Ernesto Hoost u desetom mjesecu 2002. godine. Nizozemac nadimka ''Mr. Perfect'' tada je već bio isprofiliran kao jedan od najboljih kickboksača na svijetu, ali Bob Sapp bio je tip protivnika s kakvim se nije susretao do tada.

Bivši igrač američkog nogometa tada je imao tek dva kickboksačka nastupa iza sebe i unatoč svojoj figuri, očekivalo se da će Ernesto Hoost pokazati kako tehnika i iskustvo ipak pobjeđuju sirovu snagu.

Nažalost po sve fanove Ernesta Hoost, Bob Sapp ga je zaustavio nakon samo tri minute borbe. Tehničkim nokautom američki gorostas savladao je legendarnog Hoosta i stavio se pod povećalo svjetske borilačke javnosti.

Već od samog početka meča, Sapp se nametnuo kao dominantniji i agresivniji borac, a Hoost se nikako nije snašao protiv tako moćnog protivnika. Dobio je Nizozemac priliku za revanš samo dva mjeseca kasnije, ali ponovno je završen tehničkim nokautom. Jedina razlika bila je to što je Hoost ušao u drugu rundu.

Sapp je nakon toga bio na glasu kao jedan od najstrašnijih boraca na svijetu i rijetko tko je bio voljan ući s njime u ring nakon što se dokazao protiv vrsnog kickboksača. Međutim, Mirko Cro Cop Filipović odvažio se u trećem mjesecu 2003. godine i nokautirao je Sappa nakon samo 86 sekundi borbe.

Bobb je odradio još pregršt mečeva nakon toga, a pretežno je gubio. Sada u 49. godini života proziva Mikea Tysona, a više o tome možete pročitati OVDJE.

Spomenuta prozivka upućena Tysonu, očito je nagnala Glory da nas prisjete Sappove pobjede nad Hoostom, a koliko je opako Sapp tada izgledao, pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
20. travanj 2024 14:42