Ostalo

Cain Velasquez ponovno je tražio puštanje uz jamčevinu: Ishod opet nije otišao u njegovu korist

Cain Velasquez

 Screenshot (youtube, Nbc Bay Area)
39-godišnji američki borac i dalje ostaje iza rešetaka zbog pokušaja ubojstva

Tri puta pokušao je Cain Velasquez sa svojim odvjetničkim timom ishoditi puštanje na slobodu, odnosno tražio je da se brani sa slobode uz plaćanje jamčevine. Sva tri puta bivši UFC-ov prvak teške kategorije dobio je odbijenicu od strane suda.

Podsjećamo, Velasquez je iza rešetaka još od 28. veljače (drugi mjesec) kad je priveden zbog pokušaja ubojstva. Njegova meta bio je Harry Goularte, osoba kojoj se sudi za pedofiliju i za koju se pretpostavlja da je seksualno zlostavljala nekolicinu maloljetnika.

Velasqueza je frustrirala činjenica da organi vlasti ne odrađuju svoj posao jer Goularte nije završio iza rešetaka i tada je uzeo pravdu u svoje ruke. Velasquez je ispalio hitac prema vozilu u kojem se Goularte nalazio, ali pogodio je i ranio njegovog očuha Paula Bendera.

Duga zatvorska kazna prijeti ovom nekoć najboljem MMA teškašu svijeta, iako uživa podršku velikog broja građana, MMA fanova, kao i kolega boraca. Nažalost po njega i njegovu obitelj, sud mu nije naklonjen za sada. Velasquez je u ponedjeljak imao novo saslušanje oko određivanja jamčevine i puštanja na slobodu, ali sutkinja Shelyna Brown ponovno ga je odbila.

Mark Geragos, odvjetnik Caina Velasqueza isticao je kako je njegov klijent spreman platiti milijun dolara te prihvatiti sve mjere sigurnosti, samo kako bi mogao biti sa svojom obitelji. Sutkinja Brown odlučila je kako se situacija ne razlikuje od prva dva puta kada je odbila ovaj prijedlog te da je preveliki rizik pustiti Velasqueza na slobodu.

Velasquez tako ostaje iza rešetaka, a 5. kolovoza (osmi mjesec) čeka ga novo saslušanje- Ako Cain bude okrivljen za pokušaj ubojstva, čeka ga minimalno 20 godina zatvora, a maksimalno doživotna zatvorska kazna.

Linker
25. svibanj 2024 23:26