UFC

Brian Ortega: ‘Ne znam kako se Volkanovski izvukao iz mojih gušenja, već sam počeo slaviti kad sam ih uhvatio‘

Brian Ortega vs Alexander Volkanovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Volkanovski je i tad pokazao zašto je tu gdje je

Brian Ortega i dalje ne može vjerovati da Alexander Volkanovski nije ‘tapkao‘ na njegove poluge na UFC 266 priredbi. U trećoj rundi spomenute borbe Ortega je Volkanovskog uhvatio u ‘giljotinu‘ i ‘trokut‘ u dva navrata i to oba puta vrlo dobro. Međutim, prvak se uspio izvući iz svih njegovih pokušaja i borbu odvesti u svoju korist.

‘‘Sjeo sam tamo i zaključao ta dva gušenja jedno za drugim, i mislio sam si, kako j**eno ovaj lik svaki put pobjegne iz gušenja? Kad sam uhvatio tu giljotinu već sam u sebi počeo slaviti, bit ću iskren. Imao sam ga u toj giljotini i počeo sam si razmišljati da ću upravo postati svjetski prvak. Samo sam čekao taj tap ali nikad nije došao. Izvukao se van i mislio sam si je**te, kako je tvrd. Onda sam uhvatio taj trokut, lik je opet pobjegao. Brate, mislio sam si je li ovo moja j**ena noć ili što‘‘, rekao je Ortega.

Nakon što je Volkanovski uspio obraniti sve njegove pokušaje gušenja, kontrolirao je ostatak borbe i pobijedio je odlukom sudaca. To je bio drugi put da je Ortega ostao kratak u borbi za pojas, a prvi put mu se to dogodilo protiv Maxa Hollowayja 2018. godine na UFC 231 priredbi, kad je izgubio tehničkim nokautom.

Brian Ortega će predvoditi priredbu protiv Yaira Rodrigueza ovog vikenda, a to će sigurno biti važna borba za perolaku kategoriju. Ukoliko Ortega pobijedi, potencijalno će si osigurati novi napad na titulu, no još se uvijek ne zna hoće li Volkanovski definitivno otići u laku kategoriju i napasti pojas.

Linker
19. travanj 2024 20:21