Ostalo

Claressa Shield otkrila kad će pristupiti PFL turniru: ‘Želim biti sigurna da sam bolja od svih‘

Claressa Shields
 ELSA/Getty images/Profimedia
Kayla Harrison očigledno neće već iduće sezone dobiti veliku turnirsku konkurenciju

MMA karijera Claresse Shields vrlo je zanimljiva tema svim fanovima borilačkog sporta. Nakon vrlo dobre izvedbe i pobjede u debiju unutar PFL-ovog borilišta, 27. listopada na PFL finalu čeka je drugi nastup.

No, osim te borbe glavna tema u vezi Claressine karijere je ta kad bi ona mogla pristupiti PFL-ovom turniru, odnosno kad bi mogla postati izravna konkurentica glavne zvijezde promocije, Kayle Harrison. Odgovor na to pokušala je dati u razgovoru za BJPenn.com.

"Voljela bih da je to iduće godine, ali za to mi treba iskustva. Stvar je takva da ih mogla uskočiti iduće godine i pobijediti neke cure, no to je turnir za milijun dolara. Ne smijem pristupiti turniru tek toliko da bih nastupila i da bih mogla reći kako sam pobijedila neke cure. Ne, želim biti svjesna da posjedujem toliko vještine i da imam toliko znanja da mogu pobijediti svaku djevojku u turniru. Tako da mislim kako je 2023. moja godina. 2022. godine nastavit ću se izgrađivati", rekla je ponajbolja boksačica svijeta.

U njenoj drugoj borbi čeka je 21-godišnja Meksikanka Abigail Montes, koja je do sada uspješno odradila dvije MMA borbe.

"Pomalo je drugačije jer sad znam više nego onda. Sam sparing je drugačiji. Borba na podu je i dalje nešto što tek hvatam, ali učim sve više i više, stavljam sve više toga u svoj mozak. Zapravo odrađujem domaću zadaću, a moj tim i ja imamo taktiku za protivnicu. Puno toga je drugačije, ali zbog toga što sam ja drugačija i što sad znam više nego prije prošle borbe", prokomentirala je kako se ona osjeća pred nastup, a onda je dodala i nešto o Meksikanki:

"Moja protivnica je zanimljiva. Ide naprijed, želi se boriti, tražit će udarce rukama i nogama, pokušat će me rušiti. No, iz njenih posljednjih borbi sam vidjela da joj protivnice baš nisu bile pokretne. Djevojke koje sport ne shvaćaju ozbiljno. Kao da su je jednostavno hranili takvima. Ne želim joj ništa oduzeti, no tako je. Ja sam jedna potpuno drugačija vrsta borkinje."

Claressa je vjerojatno u pravu. PFL je puno uložio u nju i nije za očekivati kako će joj već u drugoj borbi dovesti protivnicu koja bi protiv nje imala velike šanse za pobjedu.

Linker
17. travanj 2024 15:30