Ostalo

Demetrious Johnson ponovno prozvao ogromnog bodybuildera: ‘Želim da mi taj mišićavi tip pokaže što može‘

Demetrious Johnson (lijevo) i Bradley Martyn (desno)

 Instagram (demetrous Johnson, Bradley Martyn)
Jedan od najboljih MMA boraca u povijesti ne planira popustiti nakon što ga je Martyn izazvao na obračun

Američki YouTube i bodybuilder Bradley Martyn u posljednje vrijeme navukao je podosta bijesa od strane MMA zajednice. Kad god bi se Martyn pojavio u podcastima unutar kojih se dotiču MMA tematike, Martyn bi izjavio kako je uvjeren da ga borci nižih kategorija ne mogu pobijediti u borbi.

Demetrious Johnson jedan je od boraca koji se našao na meti ovog bodybuildera, a Bradley Martyn uvjeren je da ga borac muha i bantam kategorije ne može ugroziti, jer su razlike u fizikalijama jednostavno prevelike. Demetrious Johnson prije nekoliko dana već se oglasio po tom pitanju i pozvao je Martyna na obračun, a detaljnije se dotaknuo ove teme gostujući u sinoćnjoj epizodi MMA Houra.

‘‘Nisam niti znao tko je Bradley Martyn dok Brendan Schaub nije odradio intervju s njime. On (Martyn) često voli reći za nekog borca: ‘Kladim se da bih ga porazio u uličnoj borbi‘. Zaustavimo se tu. ‘Ulična borba‘. Što je ulična borba zapravo? Zapitajte se. Svi koji ovo gledate, zapitajte se što je zapravo ulična borba. Ja znam što je ulična borba i sve je dopušteno u takvoj borbi. Imao sam prijatelj kojeg su zaskočila petorica tipova. Pogodite što sada nosi. Podigao je majicu i imao je dva bodeža oko pojasa. Pitao sam ga što je to, a on mi je rekao: ‘Volio bih da se sada netko okuša sa mnom u uličnoj borbi‘. Osoba može nositi i vatreno oružje, možda palicu? Što je tehnički ulična borba? Najbolje pitanje za Bradleyja Martyna jest: Što je zapravo ulična borba?‘‘, započeo je Demetrious Johnson, a u nastavku razgovora istaknuo je kako se ne planira upuštati u uličnu borbu, ali rado bi odradio grappling meč s ovim bodybuilderom.

‘‘Volio bih ‘grapplati‘ protiv njega. Bez ikakvog animoziteta, čisto da mi taj veliki, mišićavi tip pokaže što može. Veliki, mišićavi čovječe, što ćeš učiniti? Svi sada podižu ovakve priče na višu razinu. Ovo se pretvaralo u nešto zabavno, ali sada je izašlo izvan svih okvira i vidjet ćemo što će se dogoditi.‘‘, dodao je ‘‘Mighty Mouse.

Jedan od najboljih MMA boraca u povijesti tijekom razgovora s Helwanijem otkrio je kako trenutno teži oko 150 ‘‘pounda‘‘ (68 kg), dok Bradley Martyn prema nekim procjenama teži oko 120 kilograma. Razlika u fizikalijama zbilja je velika, ali još je veća razlika u borilačkom iskustvu i poznavanju borilačkih vještina. Demetrious Johnson uvjeren je da bi upravo vještine i iskustvo bile presudne, a otkrio je kako je uvjeren da ćemo gledati nekakav oblik borbe između njega i Martyna.

‘‘Dogodit će se. Ja sam htio da se sve ovo dogodi, ali samo sam morao pronaći pravilan način da navigiramo sve ovo. Najbitnija stvar u cijeloj ovoj priči jest dokazati da samo zato jer ste fizički veliki, to ne znači da možete poraziti nekog manjeg od sebe. Da nisam u treningu, onda da, naravno da bi me on porazio. Ali posljednjih 18 do 20 godina svog života posvetio sam treniranju za borbu protiv ljudi većih od mene.‘‘, zaključio je Johnson.

Prema navodima Demetriousa Johnsona, Brendan Schaub zadužen je za organizaciju ovog meča, odnosno za neki oblik uparivanja Bradleyja Martyna i Demetriousa Johnsona. Bilo bi zanimljivo vidjeti barem nekakav grappling meč, jer ne sumnjamo da bi Martyn naučio nekoliko važnih lekcija u takvom obračunu.

Linker
25. travanj 2024 17:19