Ostalo

Dva bivša UFC prvaka nude se za oproštajnu borbu Fedora Emelianenka

Fedor Emelianenko
 screenshot/YouTube
Tito Ortiz i Josh Barnett izrazili su interes nastupiti na velikoj planiranoj Bellatorovoj priredbi

Fedor Emelianenko trebao bi ove godine završiti svoju veliku karijeru, a to će biti u Bellatorovom borilištu. Predsjednik promocije, Scott Coker, pričajući nedavno o velikom ruskom teškašu, otkrio je informaciju kako Fedoru u 2020. godini nije ugovorio borbu jer je smatrao da Rusa nema smisla staviti u borilište bez prisutne publike. Kako je već jasno da je Fedoru preostala još jedna ili vjerojatnije dvije borbe do kraja, Coker je rekao da ga vidi u Moskvi pred 30 tisuća njegovih navijača i na tom projektu bi uskoro trebao početi raditi.

Poznato je kako postoje i određeni kriteriji za izbor protivnika. Nakon što je u prošlom nastupu to bio Rampage Jackson, kojeg je Fedor krajem 2019. godine u Japanu savladao, upravo taj profil boraca i dalje je u igri. Dakle, iskusni borci velikih i uspješnih karijera. Još uvijek aktivnih boraca iz te kategorije ima dovoljno, no neki bi ipak htjeli iskočiti u prvi plan.

Nakon što su neki portali postavili pitanje fanovima koga bi voljeli vidjeti kao Fedorovog protivnika u idućoj ili u oproštajnoj borbi, jedan od takvih boraca javio se sam. Radi se o Joshu Barnettu, koji je u travnju 2019. godine potpisao ugovor s Bellatorom, nakon raskida s UFC-om, ali do danas još nije debitirao. On je napisao na Twitteru kako smatra da za Fedorovog protivnika postoji jedna jasna i očita opcija. Naravno, time je aludirao na sebe.

Drugi borac još je veća legenda od Warmastera, a on se zapravo nije ponudio sam. Riječ je o Titu Ortizu, koji je u Bellatorovom borilištu nastupio četiri puta, upisavši tri pobjede. Njega je predložio fan putem Twittera, a on je onda tu objavio označio, odgovorivši kako podržava ideju. 45-godišnji Ortiz se posljednji put borio također posljednjeg mjeseca 2019. godine, kad je savladao Alberta Del Ria.

Za sada nije poznato kad bi se velika moskovska Bellatorova priredba mogla dogoditi, no Coker je već najavio kako tim putem misli na grandiozan način osvojiti rusko tržište. Upravo tamo vidi svoju priliku za borbu s UFC-om, a kroz povijest je Bellator imao više ruskih prvaka, poput Aleksandra Šlemenka, Alexandra Volkova i Vitalija Minakova. Trenutno im titulu poluteške kategorije drži Vadim Nemkov, a jako dobro kotira i teškaš Valentin Moldavsky. I njih dvojicu, posebno jer su članovi Fedorovog tima, također možemo očekivati na spomenutoj priredbi.

Linker
19. travanj 2024 03:43