Ostalo

Eddie Alvarez o potpisu za BKFC: ‘Podsjeća me na ulične borbe, ponovno sam uzbuđen‘

Eddie Alvarez

 Jason Silva/Alamy/Alamy/Profimedia
Ispričao je kako se kao mlad dosta tukao po ulicama i da ima više uličnih borbi nego onih u kavezu

Nedavno je najavljeno kako su Luke Rockhold i Eddie Alvarez potpisali ugovor sa BKFC-om, a uskoro će i nastupiti pod okriljem te organizacije. BKFC se inače bacio u lov na UFC-ove veterane i velika imena, a Alvarez i Rockhold su svakako dva najveća imena u posljednje vrijeme.

Alvarez će idućega mjeseca odraditi svoj prvi nastup u boksu golim šakama, a protivnik mu je također UFC-ova legenda Chad Mendes. Nakon UFC karijere Alvarez se okrenuo ONE-u, a sada se želi okušati i u sportu koji u posljednje vrijeme postaje sve popularniji:

‘‘Što se tiče tih borbi, one se uglavnom riješe unutar tri minute. To me podsjeća na vrijeme kada sam tek krenuo. Dok još nisam radio MMA borbe, kao mlađi sam imao puno uličnih borbi. Bio sam u puno više uličnih borbi nego MMA mečeva, tako da me to podsjeća na stare dane. Borbe tada nisu trajale 5, 10, 15, 20, 25 minuta. Borbe bi se riješile unutar dvije ili tri minute‘‘, rekao je Alvarez u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Prave borbe bez rukavica se brzo završe, tako da me to podsjetilo da kad se rukavice skinu, za ono što ti je nekad trebalo 25 minuta sada možeš riješiti u dvije ili tri. To je najbliže realnosti. Podsjeća me na vrijeme kad sam bio mlađi i to me uzbuđuje. Sve je drugačije i jako je uzbudljivo. Radim MMA od svoje 19. godine, dakle dva desetljeća. Tako da je zabavno okrenuti se nečemu novome‘‘, dodao je.

Alvarez će svoj debi odraditi 28.4. protiv Chada Mendesa, a na istoj priredbi će debitirati i Luke Rockhold protiv Mikea Perryja.

Linker
02. svibanj 2024 11:54