Ostalo

Eddie Alvarez savjetovao mlade borce: ‘Morate stvoriti ime, samo pobjeđivanje nije dovoljno‘

Eddie Alvarez 

 Canadian Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Što veće ime stvore unutar neke organizacije, u boljoj su pregovaračkoj poziciji

Prošlog tjedna prenijeli smo vijest kako je ONE Championship ostao bez jednog od svojih najvećih imena, Eddiea Alvareza. Nije tu bilo nikakvih negativnosti ni s jedne strane, jednostavno nisu našli zajednički jezik oko nastavka Alvarezove karijere.

‘‘Ugovor se bližio kraju, a ja sam razgovarao sa svojim agentom i rekao sam mu: ‘Htio bih karijeru završiti u Americi‘. Kad smo sjeli s predstavnicima ONE-a, ideja je bila da se oni progresivno šire na područe SAD-a. Plan je bio da se prvo borim u Aziji, a krajem ugovora nadao sam se nastupati u Americi. Nažalost, pandemija je poremetila te planove i podosta je usporila širenje ONE-a. Uskoro ću potpisati svoj posljednji ugovor, a želim se boriti ovdje u Sjedinjenim Američkim Državama. Uistinu se želim boriti ovdje i želim završiti karijeru na ovom teritoriju‘‘, rekao je tada Alvarez.

No, u posljednjem je intervju govorio o mladim borcima i čak im je dao nekoliko savjeta oko vođenja vlastitih karijera:

‘‘Volio bih konzultirati mlade borce samo da im objasnim poslovnu stranu ovog sporta, nitko od njih ne cijeni slobodu od ugovora i ne razumiju snagu svog imena jednom kada ga etabliraju. Borci se žale da ne mogu otići od ugovora, da ne mogu puno stvari, a ne sjećaju se koliko su bili sretni kad su ga potpisali.‘‘

‘‘Ključ je u stvaranju vrijednosti. Recimo da je ugovor na šest borbi, tako da kroz tih šest borbi morate steći što veću vrijednost. Na taj način ćete i vrijediti više van ugovora, a i ne možete dopustiti promociji da borbu ili dva prije isteka ugovora sami produže na još šest borbi. Ne smijete to, raditi, to vas ubija‘‘, zaključio je Alvarez.

Alvarez je još rekao da se to postiže sa dizanjem vlastite popularnosti i da samo pobjeđivanje borbi nije dovoljno.

Linker
26. travanj 2024 09:57