Ostalo

ONE ostao bez jednog od svojih zvučnijih imena: Eddie Alvarez traži novog poslodavca

Eddie Alvarez

 Jason Silva/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši UFC-ov i Bellatorov prvak lake kategorije nije imao naročito uspješnu karijeru u ONE-u

Dovođenjem Roberta Soldića, ONE Championship dobio je veliko pojačanje i napravili su sjajan posao, ali sada su ostali bez jednog od najzvučnijih imena, barem kad su njihovi MMA borci u pitanju.

Naime, Eddie Alvarez (30-8, 2 NC) nakon nešto više od tri godine u promociji i četiri nastupa (1-2, 1 NC) odlučio se razići s ONE-om i sada je slobodan na tržištu boraca te se čeka njegov sljedeći potez.

‘‘Potvrđujem da više nisam u ONE-u. Razišli smo se prijateljski i ostajem u dobrim odnosima s ONE-ovim timom. Želim zahvaliti Chatriju na prilici i radujem se gledanju njihovog kontinuiranog uspjeha. Službeno sam slobodni borac i spreman za lov. Recite mi tko je sljedeći?‘‘, napisao je Alvarez na svom Twitter profilu.

Realnost je kako se od Alvareza puno više očekivalo unutar ONE-a, nakon što je tamo došao kao ponajbolji UFC-ov borac lake kategorije. Timofey Nastyukhin nokautirao ga je u prvoj rundi debija za ONE, a Eddie je u drugom nastupu završio Eduarda Folayanga u prvoj rundi. Uslijedio je poraz od Iurija Lapicusa koji je kasnije preinačen u ‘‘no contest‘‘ zbog nedozvoljenih udaraca u potiljak, a Eddie je posljednji nastup za ONE odradio još u četvrtom mjesecu prošle godine. Ok Rae Yoon porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca.

Alvarez je početkom ove godine proslavio 38. rođendan i njegova karijera sve je bliže kraju. UFC ga gotovo sigurno neće vratiti, ali PFL djeluje kao jedna od realnih destinacija za ‘‘The Underground Kinga‘‘, kao i povratak u Bellator gdje je nekoć bio prvak. Naravno, ukoliko se ne odluči za ‘‘celebrity boks‘‘ i slične egzibicije.

Linker
24. travanj 2024 17:11