UFC

Eddie Alvarez pojasnio zašto je napustio ONE i otkrio da bi se rado borio protiv Natea Diaza

Eddie Alvarez

 Instagram (eddie Alvarez)
Legendarni borac lake kategorije planira uskoro završiti karijeru, a to želi odraditi na domaćem terenu

Podosta zvučan gubitak dogodio se ONE Championshipu proteklog tjedna. Eddie Alvarez, bivši UFC-ov i Bellatorov prvak lake kategorije napustio je njihovu organizaciju i u potrazi je za novim poslodavcem.

‘‘Potvrđujem da više nisam u ONE-u. Razišli smo se prijateljski i ostajem u dobrim odnosima s ONE-ovim timom. Želim zahvaliti Chatriju na prilici i radujem se gledanju njihovog kontinuiranog uspjeha. Službeno sam slobodni borac i spreman za lov. Recite mi tko je sljedeći?‘‘, napisao je Alvarez na svom Twitter profilu.

Eddie je napustio ONE nakon što realno nije opravdao očekivanja, jer upisao je jednu pobjedu u četiri nastupa (1-2, 1 NC). Početkom godine je proslavio 38. rođendan i bit će zanimljivo vidjeti gdje će nastaviti karijeru.

Gostujući u sinoćnjem izdanju MMA Houra kod Ariela Helwanija, Alvarez je detaljnije pojasnio razloge napuštanja ONE-a.

‘‘Ugovor se bližio kraju, a ja sam razgovarao sa svojim agentom i rekao sam mu: ‘Htio bih karijeru završiti u Americi‘. Kad smo sjeli s predstavnicima ONE-a, ideja je bila da se oni progresivno šire na područe SAD-a. Plan je bio da se prvo borim u Aziji, a krajem ugovora nadao sam se nastupati u Americi. Nažalost, pandemija je poremetila te planove i podosta je usporila širenje ONE-a. Uskoro ću potpisati svoj posljednji ugovor, a želim se boriti ovdje u Sjedinjenim Američkim Državama. Uistinu se želim boriti ovdje i želim završiti karijeru na ovom teritoriju.‘‘, rekao je Alvarez, a u nastavku razgovora istaknuo je kako bi pristao vratiti se u UFC, ali i u Bellator.

Osim povratka u te dvije velike MMA organizacije, Eddie Alvarez ne bi imao ništa protiv ugovaranja meča s Nateom Diazom, a iznio je zanimljivu ideju.

‘‘Nate Diaz upravo je postao slobodan, a i ja sam slobodan. Ovo se rijetko događa, ali nekoć se dogodilo sa mnom i Michaelom Chandlerom. Nazvao sam Mikea Chandlera na telefon i rekao sam mu: ‘Hej, nemoj potpisati ugovor s nikim. Idemo zajedno doći na pregovore‘. Mislim da je puno bolje da na taj način dođemo pred promotore, jer tako možemo izvući više novca. Ovdje u Americi trenutno se nude prilike kakve nisu dostupne u Aziji ili na drugim mjestima. Puno je velikih mečeva koji bi se mogli ugovoriti ovdje.‘‘, rekao je Alvarez koji predlaže Diazu da zajedno ispregovaraju svoj međusobni obračun.

Eddie je u svakom slučaju legenda ovog sporta i u svoje vrijeme jedan od najuzbudljivijih boraca lake kategorije. Gdje god odlučio završiti karijeru, nadamo se da će dobiti ispraćaj kakav zaslužuje.

Linker
20. travanj 2024 11:23