Ostalo

Francis Ngannou puno je naučio od Tysona Furyja i Anthonyja Joshue: ‘Sve ovisi o aspektu‘

Francis Ngannou

 James Manning/PA Images/Profimedia
Kamerunski borac usporedio je svoja dva boksačka iskustva s britanskim legendama sporta

Francis Ngannou inzistira da je puno naučio iz borbe s Anthonyjem Joshuom - unatoč tome što je nokautiran u manje od šest minuta.

Ngannou je napravio pauzu od MMA-a kako bi se borio prvo s Tysonom Furyjem, a zatim i sa Joshuom. Iako je bivši UFC-ov prvak srušio Furyja prije nego što je tijesno izgubio na bodove u Saudijskoj Arabiji prošle godine, Joshua ga je nokautirao već u drugoj rundi njihovog okršaja u Rijadu u ožujku.

Ngannou se otada vratio treninzima MMA-a i borit će se protiv PFL-ovog prvaka u teškoj kategoriji Renana Ferreire, ponovno u Saudijskoj Arabiji, 19. listopada. Kamerunac će u borbu ući s iskustvom stečenim iz oba boksačka meča.

Na pitanje je li više naučio iz borbe s Furyjem ili Joshuom, Ngannou je rekao za Mirror Fighting: "Ovisi o kojem aspektu govorimo. Što se tiče same borbe, više sam naučio iz borbe s Tysonom Furyjem, ali sa strane biznisa i organizacije više sam naučio iz borbe s Anthonyjem Joshuom."

Ngannou je stekao ime u UFC-u nizom brutalnih nokauta - ali je i sam doživio jedan protiv bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka Joshue. "Bilo je to drugačije iskustvo", nastavio je Ngannou. "Ali u svakoj borbi, znate da se to može dogoditi. Znate... to je kao odlazak u rat, pucate na ljude, ali jednog dana možete i sami primiti metak."

Ngannou nije isključio mogućnost povratka u ring, ali trenutno je fokusiran na Ferreiru.

"Posljednjih nekoliko mjeseci nije bilo pravo vrijeme za razgovor o boks meču", dodao je. "Jedini razlog zašto imam ovu borbu je taj što smo o njoj razgovarali još prije borbe s Anthonyjem Joshuom.‘‘

"Kada se dogodio event s PFL-ovim prvakom (Ferreirom) i Bellatorovim prvakom (Ryanom Baderom) u Rijadu, cilj je bio boriti se protiv pobjednika te borbe. Renan je vrlo dobar borac, ima vrlo dobre osobine kao borac. Ima vrlo dobru brzinu, brze ruke i vrlo je atletičan.", zaključio je Kamerunac.

Linker
05. rujan 2024 10:23