UFC

(VIDEO) Prisjetite se kako je Dana White ‘odgovarao‘ Jonesa od borbe protiv Ngannoua: ‘Da sam on, pobjegao bi u srednju kategoriju‘

Dana White i Jon Jones

 Jeff Zelevansky/getty Images/profimedia
Moramo priznati kako je tadašnji narativ Dane Whitea bio dijametralno suprotan nego ovaj današnji

Iako je Dana White stekao reputaciju osobe koja hvali Jona Jonesa pri svakoj prilici, nije uvijek bio uvjeren da "Bones" ima što je potrebno da porazi Francisa Ngannoua.

U iznenađujućem snimku koji je ponovno isplivao, White je rekao kontroverznom borcu da bi trebao preći u srednju kategoriju kako bi izbjegao obračun s Kameruncem. Posljednjih godina Dana White ne propušta priliku da svijetu naglasi koliko je Jon Jones izvanredan borac.

Sa svojim zastrašujućim laktovima i neusporedivom kreativnošću u kavezu, Jones je svakako dokazao svoje sposobnosti izvan svake sumnje. Međutim, neki vjeruju da su Whiteovi komentari o ovoj polarizirajućoj zvijezdi otišli predaleko, pogotovo kada se uzmu u obzir njegove ranije izjave o Newyorčaninu.

Dok je svijet sada ujedinjen u nadi da će Jones ukrstiti rukavice s Tomom Aspinallom, fanovi su ranije željeli vidjeti okršaj između kontroverznog sportaša i Francisa Ngannoua.

Godine 2021., "The Predator" je nokautirao američkog borca koji svoje korijene vuče iz zadarskog zaleđa Stipu Miočića strašnim lijevim krošeom i osvojio UFC-ov naslov prvaka u teškoj kategoriji.

Ta izvedba odjeknula je divizijom i čak impresionirala Whitea, koji je svom "pound-for-pound najboljem borcu svih vremena" savjetovao da učini sve što je potrebno kako bi izbjegao potencijalni okršaj. Na konferenciji za novinare nakon UFC-a 260, White je izjavio: "Da sam ja Jon Jones i da sam kod kuće gledao ovu borbu, počeo bih razmišljati o prelasku u kategoriju do 84 kilograma."

Kada su ga pitali je li ta borba moguća, odgovorio je: "Slušajte, mogao bih ovdje sjediti cijeli dan i objašnjavati vam što znači ‘Pokaži mi novac‘. Možete reći da želite borbu, ali je li to stvarno ono što želite?"

Linker
05. rujan 2024 10:24