Ostalo

Francis Ngannou zasuzio nakon Ferreirinog vrlo neosjetljivog komentara vezanog za smrt njegova sina

Francis Ngannou i Renan Ferreira

 bjpenn.com
Vrlo neprimjereno je zvučao PFL prvak i brazilski nokaut majstor, Renan Ferreira

Francis Ngannou je jedva suzdržavao suze dok je govorio o smrti svog sina na press konferenciji za PFL priredbu ‘‘Borba divova‘‘ koja će se održati 19. listopada u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Njegov protivnik, Renan Ferreira, šokirao je fanove kada je, kako se činilo, iskoristio smrt Ngannouovog sina kao povod za verbalne provokacije.

Bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, Ngannou, nije se borio u oktogonu otkad je u siječnju 2022. na UFC-u 270 pobijedio Ciryla Ganea jednoglasnom odlukom. Nakon što je napustio UFC, okrenuo se boksu gdje se borio protiv Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

Sada se Ngannou vraća MMA-u i borit će se protiv Ferreire u svom debiju za Professional Fighters League u listopadu. Njegov povratak dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je njegov sin Kobe, star 15 mjeseci, preminuo zbog medicinskih komplikacija.

Ngannou je bio emotivan dok je davao dirljiv odgovor o svom sinu i nadolazećoj borbi.

"Zapitao sam se moram li nastaviti ili bih trebao objesiti rukavice o klin", rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak u Washingtonu. "Ali onda sam shvatio da to treba biti moja svrha, znate."

"Nisam imao priliku boriti se za svog sina, čovječe", rekao je jedva suzdržavajući suze. "Zato mislim da je ovo to."

Dvorana je odjeknula navijačkim povicima i pljeskom u znak podrške Ngannouu dok je spuštao mikrofon na stol.

No, događaj je bio zasjenjen Ferreirinom izjavom da smrt Ngannouova sina "neće biti najteža stvar s kojom će se suočiti" ove godine. Ferreira je rekao: "Ngannou prolazi kroz tešku godinu u svom životu, ali najteži izazov u njegovom životu i ovoj godini bit ću ja. Ja ću biti njegov najveći problem ove godine."

Brazilski nokaut umjetnik je nakon konferencije na Instagramu objasnio svoje izjave koje su izazvale bijes fanova.

Ferreira je na portugalskom rekao na Instagramu: "Hej, svima. Danas smo imali konferenciju za novinare i vidio sam nekoliko stvari koje su izašle u medijima, a koje su potpuno iskrivljene kada se govori o Francisu, rekavši da sam ja njegov najveći problem ove godine, ali mislio sam na borbu. Ono što sam rekao nema veze s njegovim osobnim životom, ili sa svime kroz što je upravo prošao sa svojim sinom. Ja sam otac, imam djecu, i nikada ne bih dotaknuo tako delikatnu temu. Ne bih išao tako nisko.‘‘

"Moje sućut Francise. Osjećam njegov gubitak. I ja sam otac, imam djecu također, nikad ne bih rekao nešto takvo.‘‘

"Sve što sam rekao bilo je o Ngannouovoj (profesionalnoj) godini, razumijete me. Dolazi nakon dva poraza u boksu, dvogodišnje pauze (u MMA-u), ni u jednom trenutku nisam želio govoriti o njegovom osobnom životu i svemu što se dogodilo s njegovim sinom.‘‘

"To nije bila moja namjera. To nisam ja, to nije u mom karakteru. "Nikad ne bih išao tako nisko. Ljudi pričaju i iskrivljuju sve u neku ludu verziju onoga što se dogodilo danas.‘‘

"Samo sam htio pojasniti što se dogodilo danas, da to nema veze s onim što govore. To nisam ja, ne radim nešto tako nisko. Samo sam htio to razjasniti.", zaključio je Ferreira.

Linker
05. rujan 2024 10:30