Ostalo

(VIDEO) Fanove šokirala fizička razlika Ngannoua i Ferreire: ‘Nikad nisam vidio da izgleda tako maleno‘

Francis Ngannou i Renan Ferreira

 Screenshot/Happy Punch X
Navikli smo da je Francis Ngannou fizički dominantan borac, ali Renan Ferreira je pravi div

Na PFL događaju nazvanom "Borba divova" 19. listopada, bivši UFC prvak u teškoj kategoriji, Francis Ngannou, suočit će se s aktualnim PFL prvakom u teškoj kategoriji iz 2023. godine, Renanom Ferreirom. Ova borba označava Ngannouov debi u PFL-u i dugoočekivani povratak u MMA kavez nakon što se Kamerunac okušao u boksu protiv Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

Pažnju fanova je zaokupila snimka koja je osvanula tijekom promotivnog snimanja za nadolazeću priredbu ‘‘Borbe divova‘‘. Naime, na snimci je primjetna razlika u veličini između Ngannoua i Ferreire.

Ngannou, koji je tradicionalno poznat po svojoj impozantnoj fizičkoj prisutnosti, iznenadio je mnoge kada se pojavio kao znatno manji borac pored divovskog Brazilca. Svi smo navikli vidjeti Ngannoua kako dominira svojom veličinom i snagom, a fanovi su se zapitali je li kut snimanja ili držanje odgovorno za ovakvu vizualnu razliku.

Prema podacima na Sherdogu, Ferreira je visok 203cm i teži 120kg, a Ngannou je visok 193cm i teži 116kg.

Neki su fanovi spekulirali da je kut kamere preuveličao razliku u veličini, čineći da Ferreira izgleda još veći nego što zapravo jest. Ova perspektiva stekla je popularnost među onima koji nisu mogli vjerovati da bi Ngannou, često viđen kao jedan od fizički najdominantnijih boraca, mogao izgledati maleno pored svog protivnika. Drugi su odbacili ove zabrinutosti, ističući da unatoč fizičkoj razlici, Ngannouova mišićna masa i snaga ne bi trebale biti podcijenjene.

Jedan od fanova je napisao: ‘‘Nikada ga nisam vidio da izgleda tako maleno u usporedbi sa svojim protivnikom.‘‘

Kako god bilo, vidjeli smo kako se Ngannou dobro držao (i skoro pobijedio) protiv 206cm visokog Tysona Furyja.

Snimku s promotivnog snimanja za nadolazeću PFL priredbu ‘‘Borba divova‘‘ pogledajte niže.

Linker
05. rujan 2024 10:25