Ostalo

Jake Paul najavio odlazak u MMA nakon meča protiv Silve: ‘Radim sa velikom organizacijom‘

Jake Paul

 Screenshot (youtube, Bs W/ Jake Paul)
Rekao da zna hrvati i da je dobar u BJJ-u, slabost su mu udarci nogama

Jakea Paula sljedećega mjeseca čeka nateži izazov u dosadašnjoj borilačkoj karijeri, a radi se naravno o Andersonu Silvi protiv kojeg će pokušati održati svoj savršeni omjer od pet pobjeda i bez poraza. Nije Silva prvi bivši MMA borac protiv kojeg se Paul borio jer je već nokautirao dvojicu bivših UFC-ovih boraca Bena Askrena i Tyrona Woodleyja, no bez dvojbe mu je ‘Spider‘ najteži protivnik do sada iako nije čisti boksač.

Paul je u posljednjih nekoliko mjeseci bio veliki pehist. Prvo mu je otkazana borba protiv Tommyja Furyja, da bi Paulov tim pronašao zamjenu – Hasima Rahmana Jr-a. No, i ta borba je otpala jer Rahman nije bio u stanju zadovoljiti traženu kilažu, čak ni kad mu je Paul ustupio dodatnih nekoliko ‘‘pounda‘‘. Na poslijetku, odluka je pala na Andersona Silvu te će se u ringu susresti sljedećega mjeseca.

Još od mečeva protiv Askrena i Woodleyja, uvijek se provlači pitanje Paulovog potencijalnog debija u MMA-u, a prvenstveno se misli na UFC. Jake je i sam nekoliko puta rekao kako od toga ne bježi, a nešto konkretniji odgovor dao je jučer:

‘‘Uskoro će uslijediti najava. Sad vam mogu samo natuknuti, trenutno radim s velikom organizacijom u MMA-u koja želi da se borim kod njih tako da će najava biti uskoro. Želim to učiniti. Javier Mendez je rekao da me želi trenirati, tako da idem u AKA. Vjerojatno će mi trebati godina, godina i pol da se naviknem na ‘kickove‘, a već znam Jiu-Jitsu… Želim sve moći raditi, barem braniti ‘kickove‘. Hrvati također znam‘‘, rekao je Paul.

Prije svega toga Paula sljedećega mjeseca čeka Anderson Silva, a ako pobijedi i njega, priča oko MMA debija će se vjerojatno dodatno intezivirati.

Linker
20. travanj 2024 02:59