Ostalo

Jorge Masvidal planira debitirati u boksu iduće godine: ‘Netko će biti mrtav, samo još ne znam tko!‘

Jorge Masvidal

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Još uvijek je pod ugovorom s UFC-om te će morati tražiti dopuštenje

Posljednjih nekoliko godina trend je da MMA borci, većinom oni u smiraju svoje karijere, prelaze iz oktogona u boksački ring. Skupilo se tu već podosta imena, neka od njih su Tyron Woodley, Nate Diaz i Ben Askren, a kako se čini, još jedno zvučno prezime naći će se na toj listi iduće godine.

Naime, riječ je o Jorgeu Masvidalu. Prema navodima, "Gamebred" mijenja svoje rukavice od četiri unce boksačkim rukavicama.

Ranije ove godine, povukao se iz MMA-a nakon poraza od Gilberta Burnsa na UFC-u 287, čime je završio 20-godišnju karijeru s 52 borbe. Tada je istaknuo da je "izgubio korak" i da se više ne može boriti protiv najboljih na svijetu te da je vrijeme za prestanak sa slobodnom borbom.

Međutim, nakon šestomjesečne pauze, stvari su se očito promijenilo te je Masvidal sada spreman vratiti se u akciju, rekavši za ESPN da cilja na boksački meč "početkom sljedeće godine".

"Mogu vam reći da je cilj ući u početkom sljedeće godine i mogu vam reći da će netko poginuti, samo još ne znam tko", rekao je Masvidal u četvrtak. Ono što treba istaknuti jest da još uvijek ima ugovor s UFC-om, pa bi mu trebala dozvola promocije da ugovori boksački meč.

U vrijeme prije umirovljenja, Masvidal je bio jedna od najvećih zvijezda UFC-a, osvojivši "BMF" naslov 2019. godine protiv Natea Diaza u posljednjoj pobjedi svoje duge karijere. Od svog umirovljenja, on se umjesto toga usredotočio na promociju borbi kroz svoje Gamebred Bareknuckle MMA događaje; međutim, bivši prvak BMF-a najavio je povratak u akciju pod pravim okolnostima, a očito su ovo prave okolnosti. Ako je sve ovo istina, jedva čekamo vidjeti tko će mu biti protivnik.

Linker
06. svibanj 2024 04:33