Ostalo

Junior dos Santos boksat će protiv ponajboljeg teškaša svijeta, ali prema posebnom setu pravila

Junior dos Santos

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije čeka vatreno krštenje u sportu koji uvelike nalikuje na boks

Nešto manje od mjesec dana prošlo je od inovativne borilačke priredbe u režiji Trillera. Radi se o takozvanom Triad Combatu koji bi mogli nazvati vlastitim Trillerovim sportom. Radi se o hibrud boksa i MMA-a.

Međutim, pravila puno više naginju ka klasičnom boksu, uz iznimku da se borci u klinču ne razdvajaju, nego se dopušta takva borba. Ring je trokutastog oblika, a rukavice su negdje na pola puta između boksačkih i MMA rukavica.

Prva priredba održala se 27. studenog, a u glavnoj borbi večeri nastupili su super iskusni boksač Kubrat Pulev (28-2-0) i bivši UFC-ov borac Frank Mir (19-13-0). Pulev se dvaput borio za svjetskog prvaka u boksu te stoga ne čudi da je totalno deklasirao Franka Mira, majstora partera. Jedna minuta i 59 sekundi trebale su bugarskom boksaču da završi posao. Meč je završio tako što je Mir završio nokautiran na nogama, počevši izgubljeno teturati ringom. Radilo se o totalno nelogičnom meču, a Triller je za iduću priredbu pronašao ipak adekvatnijeg protivnika za Puleva, no ponovno u vidu MMA borca.

Junior dos Santos (21-9-0) bit će idući protivnik Kubrata Puleva na Triad Combat priredbu koja bi se trebala održati početkom 2022. godine. Trillerovi predstavnici potvrdili su vijest za portal MMA Fighting. Datum priredbe još nije službeno poznat, no očekuje se održavanje drugom polovicom veljače.

37-godišnji Brazilac godinama je glasio kao jedan od najboljih boksača na cijelom UFC rosteru, a niti on sam nije tajio svoju ljubav ka boksu. Nerijetko je JDS isticao kako se planira okušati u tom sportu, a sada će imati priliku protiv ponajboljeg teškaša na svijetu. Pulev je u 30 profesionalnih mečeva, gubio samo dvaput, a poraze su mu nanijeli Vladimir Kličko i Anthony Joshua. Bugarski boksač pobjeđivao je imena kao što su Derek Chisora, Hughie Fury, Samuel Peter itd. 40-godišnji boksač nadimka ‘‘Kobra‘‘ i dalje je u jako dobroj formi, a Juniora dos Santosa čeka vatreno krštenje u sportu koji puno više nalikuje boksu, nego MMA-u u kojem se proslavio.

Linker
26. travanj 2024 22:12