Ostalo

Junior Dos Santos još ne namjerava prestati s borbama: ‘Želim nastaviti ići ovim putem‘

Junior Dos Santos vs. Fabricio Werdum

 Instagram, Juniorcigano
Oni koji su odrasli uz Juniorove borbe sigurno će uživati gledajući ga da se i dalje natječe, ali ne u UFC-u gdje već godinama nije sličio na sebe

Nedavno se legendarni Junior Dos Santos vratio u kavez, a protivnik mu je bio također legendarni Fabricio Werdum. Nije se ovdje radilo o ‘‘običnom‘‘ MMA-u nego o MMA-u bez rukavica, a ovo im je ujedno bio i revanš nakon 15 godina kada su se borili u UFC-u i kada je pobijedio Dos Santos.

Povijest se ponovila i nedavno kada je ponovno slavio Dos Santos na Masvidalovom eventu, a izgleda kako još uvijek nema namjeru povući se iz sporta. Prekinuo je Junior niz od pet uzastopnih poraza, a tvrdi kako se sada opet osjeća spremnim za borbu:

‘‘Trenutno idem u dvoranu i kada pogledam svoje izvedbe tamo, vidim ljubav, sve je ponovno tu. Želim nastaviti ići ovim putem. Čim krenem dolaziti u dvoranu i kada više ne budem sposoban biti borcem kakav želim biti ili ako se to dogodi u nekoj borbi, reći ću sebi kako vidim da ovako više ne može. Reći ću si da je postalo opasno za mene. Ali trenutno, mogu reći da se osjećam odlično‘‘, rekao je Dos Santos za TMZ Sports.

Junior Dos Santos trenutno ima 39 godina i mnoštvo ratova i nokauta iza sebe. Bilo je jasno da u UFC-u među takvom konkurencijom nema više što tražiti, no uvijek postoje druge organizacije i borbe protiv veterana u kojima može biti kompetitivan.

Oni koji su odrasli uz Juniorove borbe sigurno će uživati gledajući ga da se i dalje natječe, ali ne u UFC-u gdje već godinama nije sličio na sebe. Koji je sljedeći korak za ‘‘Cigana‘‘ vidjet ćemo.

Linker
25. svibanj 2024 05:57