Ostalo

Kakve ratnice! Cris Cyborg krvavo došla do pobjede i osvojila PFL Superfight pojas!

Cris Cyborg i Larissa Pacheco

 Screenshot/PFL MMA
Meč prepun akcije, Cris Cyborg i Larissa Pacheco oduševile su nastupom i srčanom borbom

U sunaslovnoj borbi velike PFL priredbe ‘‘Bitka divova‘‘ koja se održava u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, borilište su dijelile Cris Cyborg i Larissa Pacheco u meču za ‘‘PFL Superfight‘‘ pojas perolake kategorije.

Brazilska borkinja Cyborg jedna je od najvećih imena u ženskom MMA-u već 15-ak godina, a večeras je ušla u kavez kao Bellator prvakinja. Osim jednog poraza na samom početku karijere, jedino je izgubila od Amande Nunes 2018. godine. Otada je osvojila Bellatorovu titulu prvakinje perolake kategorije i upisala sedam uzastopnih MMA pobjeda, ali i nekoliko uspješnih boksačkih nastupa.

Njena sunarodnjakinja Pacheco dominira u PFL-u od 2021. godine i nanizala je impresivnih deset uzastopnih pobjeda, a jedna od tih pobjeda koja se svakako ističe je ona nad Kaylom Harrison 2022. godine. Prošle godine osvojila je titulu PFL prvakinje perolake kategorije.

U ovu borbu 39-godišnja Cyborg je ušla s profesionalnim omjerom 27-2, a 30-godišnja Pacheco s 23-4.

U prvoj rundi Cyborg je pokazala nadmoć u hrvačkom segmentu borbe. Odlično je podignula Pacheco i bacila ju na leđa, nije uspjela ozbiljno zaprijetiti u parteru, ali kada se Pacheco podigla natrag na noge, Cyborg je pronašla metu fantastičnim snažnim desnim ‘‘high kickom‘‘ u glavu. Začuđujuće, 30-godišnjakinja uopće nije bila uzdrmana i ubrzo je laktom otvorila posjekotinu iznad desnog Cyborginog oka. Bellator prvakinja je upisala još jedno dobro rušenje. Podjednaka prva runda.

Krvarenje iznad oka je značajno, velika posjekotina zasigurno ometa Cyborgin vid, ali ne utječe na njenu borbenost. Druga runda je prošla uglavnom na nogama, a Cyborg je u jednoj izmjeni zadobila još jednu manju posjekotinu iznad lijevog oka. Cyborg je odlično uputila nekonvencionalnu ‘‘backfist‘‘ tehniku koja je odsjela na Pachecinoj glavi i ostvarila je još jedno rušenje pred kraj runde.

U trećoj rundi Pacheco je odlično rukom uhvatila jedan ‘‘low kick‘‘ i zadnjim direktom pogodila Cyborg malo ispod brade zbog čega je 39-godišnja borkinja pala na leđa. Pacheco je pokušala zaprijetiti ‘‘ground-and-poundom‘‘ iz zatvorenog garda, ali bez uspjeha.

Četvrta runda je prošla u nešto slabijem tempu, umor se mogao primijetiti kod obje borkinje. U ovoj rundi kao da smo gledali boksački meč, jako malo udaraca nogom i klinča. Pacheco je ipak djelovala nešto svježije i završila je rundu dobrim ‘‘high kickom‘‘ kojeg je Cyborg djelomično blokirala.

U zadnjoj rundi Pacheco je pokušala srušiti Cyborg, ali iskusna Brazilka je odlično obranila taj pokušaj i kaznila ju dobrim ‘‘ground-and-poundom‘‘. Pacheco se uspjela vratiti na noge, i do kraja meča su obje borkinje pokazale pravo srce ratnika, svakom udarcem tražeći onaj odlučujući.

Na kraju meča sva tri sudca su bodovala borbu rezultatom 49-46 u korist Cris Cyborg, pobjeda jednoglasnom odlukom za legendu ženskog MMA-a.

Linker
20. listopad 2024 01:04