Ostalo

Kayla Harrison ne skriva svoje ambicije: ‘Moram uvjeriti Danu Whitea da se investicija isplati‘

Kayla Harrison

 Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dvostruka zlatna olimpijka trenutno je u potrazi za novim poslodavcem

Dugo već nije jedno ovako uzbudljivo MMA ime našlo svoje mjesto na popisu "free agenata", odnosno boraca ili borkinja bez aktivnog ugovora s bilo kojom promocijom, kao što je to ime Kayle Harrison. Dvostruka zlatna olimpijka u judu impresivno je započela svoju MMA karijeru. Prvo je bila dominantna u tzv. borbama za zagrijavanje, a onda je jednako dominantno došla do dvije PFL titule kroz turnire gdje je niti jedna borkinja nije uspjela ugroziti.

Ona je trenutno jedna od najdominantnijih osoba u vrhunskom MMA-u, no realno je reći kako se do sada nije upoznala s protivnicama jednakih gabarita ili kvalitete. To nije njenom krivicom, budući da vrhunske borkinje lake kategorije nije jednostavno pronaći, ako ih uopće ima. PFL je vjerojatno doveo sve najbolje što je mogao. Nažalost, to su većinom borkinje bantam ili perolake kategorije koje su kod svojih ranijih poslodavaca uglavnom bile unutar prosjeka.

Upravo to što je Kayla poprilično fizički veća i jača od svake svoje protivnice te neupitno tehnički kvalitetnija, nije uvjerilo Danu Whitea u njenu vrijednost. Čak je predsjednik UFC-a otišao toliko daleko da je rekao kako bi Amanda Nunes borkinje koje su se suprotstavljale Kayli vjerojatno ubila. Bilo je još ružnih riječi koje je Kayla prihvatila. Naime, ona na to sve gleda kao na dio posla i nešto kroz što mora proći ako se jednog dana želi boriti u UFC-u. A to je cilj koji više ne skriva.

"Dana je već ranije govorio razne stvari. Ali, znam što je moj posao. Ako se želim jednog dana boriti u UFC-u, ako se želim boriti u perolakoj kategoriji, moj je posao dokazati mu da sam vrijedna investicije, da sam vrijedna rizika", rekla je Kayla u razgovoru za MMA Fighting, nastavivši: "Sve što mogu je nastaviti boriti se i biti dominantna, nastaviti biti tako dobra da me više jednostavno ne može ignorirati. Znam da ću to napraviti. Rekao je puno toga, ali uvjerena sam da ću učiniti da on pojede svoje riječi. I to će napraviti s osmjehom na licu. Nisam zabrinuta oko toga, to vrijeme dolazi."

Očito je svjesna kako ovog trenutka ugovor s UFC-om neće dobiti, ali svakako ima namjeru boriti se negdje gdje će biti što bliže njihovim očima. Ono što je također bitno je najava promjene kategorije, što bi moglo značiti da je Bellator itekako ozbiljna opcija za nju.

Nije se dala nagovoriti da uzvrati Whiteu sličnim tonom. S njene je strane sve vrlo smireno i pomirbeno, očito je to strateški detaljno osmišljen pristup najmoćnijem čovjeku svjetskog MMA-a.

"On je netko tko je sjajan u svom poslu. Zapravo, on je započeo ovaj sport i ja nisam osoba koja mu može govoriti što bi bilo najbolje da napravi. Sigurno neću reći da on ne zna što govori ili da je nešto što ja osobno mislim. Ja sam drugačija, ja ću mu osobno svojim djelima pokazati. On će to vidjeti i onda napraviti ono što je njegov posao. Uistinu nisam zabrinuta", dodala je.

Trenutni profesionalni omjer 31-godišnje 174 centimetra visoke Kayla iznosi 12-0. Deset pobjeda ostvarila je prekidom, dok je dva puta došla do sudačke odluke, oba puta protiv Larisse Pacheco. No, isto tako je ta oba puta bila dominantna kroz gotovo cijeli tijek tih borbi.

Linker
18. travanj 2024 12:01