Ostalo

Kevin Lee govorio o Khabibovim ‘rupama u igri‘ pa zaključio: ‘Bilo bi prostora za udarac nogom u glavu‘

Kevin Lee

 SCREENSHOT/TWITTER
Amerikanac je uvjeren kako je detektirao ‘rupe u igri‘ umirovljenog kralja lake kategorije

Bivši UFC-ov borac, Kevin Lee, dio svog posljednjeg intervjua posvetio je Khabibu Nurmagomedovu, odnosno činjenici da nikad nije odmjerio snage s neporaženim kraljem lake kategorije. Amerikanac ne može prežaliti što je, sredinom listopada 2017. izgubio od Tonyja Fergusona, budući da je uvjeren kako bi mu eventualna pobjeda nad "El Cucuyjem" otvorila put prema okršaju s Khabibom. Ono što je ključno u cijeloj priči jest da je Lee uvjeren kako je detektirao Dagestančeve "rupe u igri".

"Da sam pobijedio Tonyja i da su stvari bile malo drugačije, to bi bila velika borba", rekao je Lee u razgovoru za TSN, pa stavio naglasak na Khabibove navodne slabosti:

"Smatram da mu je tijelo bilo previše otvoreno i da je stajao vrlo pravokutno. Mislim da njegov stil pritiska prema naprijed nije pogodan za udarce u tijelo, a mislim da bi mi se na kraju otvorio prostor i za udarac nogom u glavu. To je zanimljivo, na kraju dana i pomalo besmisleno. Otišao je i to se nije dogodilo, tako da nema smisla fokusirati se na prošlost".

Od posljednjih pet mečeva u UFC-u, samouvjereni i poslovično ambiciozni Lee ih je izgubio četiri. Al Iaquinta ga je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, Rafael dos Anjos ga je ugušio (arm triangle), kao i Charles Oliveira (giljotina), a Daniel Rodriguez ga je također svladao jednoglasnom sudačkom odlukom. U listopadu 2021. suspendiran je na šest mjeseci zbog pozitivnog testa na amfetamine (branio se da ih koristi zbog dijagnosticiranog ADHD-a), da bi u studenom bio u otpušten iz UFC-a. Potom je, u ožujku prošle godine, pod okriljem Eagle FC-a, pobijedio Diega Sancheza (jednoglasna sudačka odluka), da bi, početkom veljače ove godine potpisao novi ugovor s UFC-om, a njegov povratnički meč moći ćete gledati na nedjeljnoj UFC Fight Night priredbi, gdje će, u posljednjoj borbi preliminarnog dijela "eventa" ukrstiti rukavice s Rinatom Fakhretdinovim.

Linker
02. svibanj 2024 19:45