Ostalo

Kevin Lee pronašao je novi dom i radi se o pomalo neočekivanoj suradnji

Kevin Lee

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Nekoć veliki talent nedavno je otpušten iz UFC-a, ali interesa za njim nije nedostajalo

Poprilično razočaran bio je Kevin Lee zbog otkaza u UFC-u koji su mu uručili prije dva tjedna. 29-godišnji borac iz Detroita nekoć je bio na glasu kao jedan od najvećih potencijala UFC-ove lake kategorije, a 2017. godine borio se i za pojas privremenog prvaka u spomenutoj kategoriji. Tony Ferguson bio je bolji, a Kevinova karijera krenula je silaznom putanjom.

Dvije pobjede u narednih šest mečeva, lutanje između veltera i lake kategorije te pad na doping testu nakon posljednje borbe, bili su previše za najjaču svjetsku MMA promociju i Lee je otpušten. Postoje teorije da su se UFC-ovi čelnici odlučili iskaliti na Kevinu jer ga zastupa Marquel Martin, menadžer koji zastupa i Francisa Ngannoua, a odnosi Kamerunca i UFC-a poprilično su narušeni.

Međutim, to su samo špekulacije od kojih Lee nema puno koristi. Ono od čega ima koristi, jesu ponude koje ga čekaju nakon otkaza u UFC-u. Pričao je Lee da ponuda ne nedostaje, a spominjala se mogućnost potpisa i za Eagle Fighting Championship (Eagle FC). Radi se o promociji koju vodi Khabib Nurmagomedov, a čini se kako će upravo njegova promocija biti novi dom Kevina Leeja.

Naime, Khabib je na FITROO konferenciji za medije izjavio kako će za dva dana održati još jednu konferenciju za medije, u sklopu koje će objaviti potpisivanje ugovora s Kevinom. Dodao je Dagestanac da se još nisu službeno dogovorili, no jako su blizu finaliziranju pregovora.

Radi se o iznenađujućem potpisu, prije svega jer se ne radi o američkoj promociji. Međutim, Eagle FC planira se širiti na američko tržište te će u siječnju održati svoju prvu priredbu na američkom tlu. Druga stvar koja sve ovo čini iznenađujućim jeste činjenica da je Kevin Lee dugi niz godina prozivao Khabiba Nurmagomedova te je sebe isticao kao borca koji predstavlja stilski najnezgodniji izazov za neporaženog Dagestanca. Međutim, čini se da ‘‘zle krvi‘‘ između njih nema te su spremni za poslovnu suradnju.

Još je nekoliko zanimljivih informacija iznio Khabib tokom spomenute konferencije za medije. Naime, Nurmagomedov je rekao kako postoji mogućnost da u budućnosti potpišu ugovore s Tonyjem Fergusonom i Codyjem Garbrandtom, dvojicom boraca koji prolaze kroz teške dane u UFC-u. Tony Ferguson godinama se nametao kao jedan od najvećih Khabibovih rivala i mnogi su ga vidjeli kao najveću prijetnju za Dagestanca. Ipak, njih dvojica nikad se nisu našli na suprotnim stranama kaveza, unatoč tome što je meč ugovoren čak pet puta.

Linker
26. travanj 2024 14:45