Ostalo

KSW 64: Mariusz Pudzianowski ekspresno uništio ‘Bombardiera‘ brutalnim nokautom

Mariusz Pudzianowski
 Ksw
Senegalac se pokazao kao totalno nedostojan protivnik za nekadašnjeg ‘‘strongmana‘‘

Najjača poljska MMA organizacija pružila nam je još jednu zanimljivu priredbu. Poljski grad Lodz ugostio je KSW 64 event, a interesantnih situacija uistinu nije izostalo. Nažalost, naš Filip Pejić kao jedini hrvatski predstavnik na ovoj priredbi, nije uspio doći do pobjede. Daniel Rutkowski nokautirao je ''Nitra'' high kickom sredinom druge runde, a više o tome meču možete pročitati OVDJE.

Mariusz Pudzianowski i Serigne Ousmane Dia vjerojatno su privukli najviše pažnje na ovoj priredbi. Dvojica boraca težili su zajedno 266 kilograma, a Senegalac je sa svojih 148 kilograma imao prednost od čak 30 kg u odnosu na Pudzianowskog. Međutim, ''Bombardieru'' ta prednost nije pomogla jer je Mariusz Pudzianowski došao do nokauta nakon samo 18 sekundi borbe.

45-godišnji Senegalac kojemu je ovo bila treća profesionalna borba, vidno je nedorastao protivnik. Krenuo je ''Bombardier'' agresivno, no ostao je posve otvoren za kontru Pudzianowskog. Poljak je na koncu pogodio desnicom ravno u bradu Senegalca koji je završio na podu brutalno nokautiran već na samom početku borbe.

U glavnoj borbi večeri obračunali su se Sebastian Przybysz i Bruno Santos. Poljak nadimka ''Sebić'' branio je titulu prvaka u bantam kategoriji, a pojas je osvojio savladavši našeg Antuna Račića u ožujku ove godine. Uspješno je Przybysz odradio prvu obranu titulu savladavši Brazilca Brunu Santosa submissionom (inverted triangle choke) u trećoj rundi borbe.

Inače, Bruno Santos također ima povijest s Antunom Račićem, a Dubrovčanin ga je u prosincu protekle godine savladao jednoglasnom odlukom.

Prekidima smo svjedočili u čak šest od ukupno devet borbi, a odličnu borbu pružili su Cezary Kesik i Marcin Krakowiak. Borci srednje kategorije odradili su pravi rat, a Kesik je slavio nokautom početkom treće runde. 31-godišnji Poljak time je došao do 13. pobjede u 14 profesionalnih MMA nastupa.

Vrijedi istaknuti kako ruski borac Shamil Musaev (15-0-1) prvi puta u karijeri nije pobijedio. Naime, ''Silent Assassin'' je remizirao u meču protiv Poljaka Michala Pietrzaka (10-4-1), no Musaeva je koštao oduzeti bod zbog hvatanja ograde kako bi spriječio rušenje od strane protivnika. Nije ruski borac bio zadovoljan sudačkim karticama, no morat će se pomiriti s remijem protiv Pietrzaka kojeg je Roberto Soldić savladao u rujnu 2019. godine.

Rezultate KSW 64 priredbe pročitajte pri dnu teksta.

KSW 64 - rezultati:

Sebastian Przybysz def. Bruno Santos via submission (inverted triangle choke) - R3, 04:20

Mariusz Pudzianowski def. Serigne Ousmane Dia via KO - R1, 00:18

Daniel Rutkowski def. Filip Pejić via KO/TKO - R2, 02:11

Robert Ruchala def. Patryk Kaczmarczyk via jednoglasna sudačka odluka

Michal Pietrzak vs. Shamil Musaev - neriješeni ishod

Sylwia Juskiewicz def. Karolina Owczarz via jednoglasna sudačka odluka

Cezary Kesik def. Marcin Krakowiak via KO/TKO - R3, 00:17

Jason Radcliffe def. Albert Odzimkowski via KO/TKO - R1, 03:42

Oumar Sy def. Adam Tomasik via KO/TKO - R1, 01:22

Linker
30. travanj 2024 06:33