Ostalo

KSW-ov prvak teške kategorije prozvao Ngannoua: ‘Mislim da sam pravi tip za poraziti Francisa‘

Francis Ngannou (lijevo) i Phil De Fries (desno)

 Screenshot (youtube, Pfl) | Instagram (phil De Fries)
Philu De Friesu ponestaje adekvatnih izazivača unutar KSW-ove teške kategorije

Potpis Francisa Ngannoua za PFL izaziva mnogo upitnika. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije neće se u boriti sklopu PFL-ovog turnira, nego će biti sudionik posebnih evenata na kojima bi PFL trebao organizirati mečeve svojih najvećih zvijezda, među kojima je i Jake Paul.

No, glavno pitanje je s kime će PFL upariti Ngannoua na takvim eventima. Teška kategorija nerijetko je jedna od najsiromašnijih talentom, a najbolji UFC-ovi teškaši nisu opcija, jer UFC neće surađivati s PFL-om. Neke druge organizacije poput ONE Championshipa, Bellatora ili KSW-a vjerojatno bi pristale na suradnju, a KSW se zasad najviše ‘‘gura‘‘ u toj priči. Poljska organizacija muku muči s pronalaskom protivnika za svog prvaka teške kategorije, Phila De Friesa.

37-godišnji engleski teškaš pojas je obranio čak devet puta zaredom i neporažen je pod okriljem KSW-a. Sve top izazivače unutar organizacije De Fries je već porazio i uparivanje s teškašima iz nekih drugih organizacija čini se kao dobra ideja. KSW uistinu ne bi imao puno toga za izgubiti upare li De Friesa s Ngannouom.

Dođe li njihov prvak do pobjede, KSW-ovi čelnici bit će u poziciji gdje svog teškaša mogu promovirati čak i kao najboljeg teškaša na svijetu. U slučaju da De Fries izgubi, šteta nije velika, jer Ngannou je donedavno bio prvak UFC-ove teške kategorije, a titulu nije izgubio, nego se svojevoljno odrekao titule odlaskom iz UFC-a.

Dojam je da će KSW-ovi čelnici pokušati izboriti meč između Ngannoua i De Friesa, a čini se da je najnoviji korak De Friesova prozivka upućena ‘‘Predatoru‘‘. KSW-ov prvak gostovao je u MMA Houru i dotaknuo se potencijalnog meča protiv Ngannoua.

‘‘Iskreno, mislim da sam predobar za većinu teškaša na svijetu. Odličan sam na sparinzima i dobro se nosim s najboljima na svijetu. Vjerujem da sam problem za bilo koga. KSW mi nastavlja nalaziti dobre protivnike, a Martin Lewandowski (KSW-ov predsjednik) poslao je upit za meč protiv Ngannoua, a za mene je to meč iz snova. Idemo to ugovoriti, a bilo bi lijepo ući u meč kao veliki autsajder, za promjenu.‘‘, započeo je De Fries, a potom je nastavio s tom temom.

‘‘Možemo upariti dvije organizacije, odradimo to. Mislim da sam ja pravi tip čovjeka za poraziti Francisa. Potreban vam je grappler za pobijediti takvog tipa, a ja bih bio više nego otvoren za učiniti nešto takvo. Mislim da je to borba koju mogu dobiti i borba koju ljudi žele vidjeti. Tko će drugi, ako ne ja?‘‘, zaključio je Phil.

Čak i ako uspije doći do meča protiv Ngannoua, De Fries će morati čekati do 2024. godine. Ngannou ove godine neće odraditi MMA borbu, nego će 28. listopada (10. mjesec) boksati protiv Tysona Furyja. Nikada u karijeri Ngannou nije odradio boksački meč, a kasnije ove godine ući će u ring s WBC-ovim svjetskim prvakom u teškoj kategoriji. De Fries mu daje minimalne šanse.

‘‘Pogledajte mene, ja sam vjerojatno jedan od najboljih grapplera teške kategorije na svijetu, ali mislim da ne bih izdržao niti dvije minute s Gordonom Ryanom. Tipovi koji su specijalisti za jednu vještinu jednostavno su razinu iznad nas. Francis ima šansu nokautirati ga, ali mislim da će Fury biti prepametan za njega. Mislim da sam u konkurenciji za Furyjeve sparing partnere, jer treba mu tip koji može boksati, ali je dobar i u klinču. Tysone, nazove, tvoj sam čovjek.‘‘, za kraj je rekao De Fries.

Osim De Friesa, Anatoly Malykhin kao ONE-ov prvak i Ryan Bader kao Bellatorov prvak teške kategorije djeluju kao dobre opcije za meč protiv Ngannoua. Nije isključeno da se PFL ipak okrene nekakvim posve drukčijim opcijama i da Francisovi protivnici budu raznorazni ‘‘celebrityji‘‘ koji nemaju naročite poveznice s borilačkim sportovima. Ipak su takvi mečevi sve popularniji u svijetu borilačkih sportova.

Linker
26. travanj 2024 10:04