Ostalo

KSW pronašao protivnika Pudzianowskom: Čeka ga afrički ‘Bombarder‘ od dva metra i 140 kilograma

Serigne Ousmane Dia
 screenshot (YouTube)
Serigne Ousmane Dia trebao bi se na KSW-u 59 suprotstaviti nekad najjačem čovjeku na svijetu

Već je neko vrijeme poznato kako će Mariusz Pudzianowski predvoditi KSW 59 priredbu, koja se održava 20. ožujka. Sunaslovna borba iste bit će dvoboj Antuna Račića i Sebastian Przybysza, a sad smo saznali koga je to KSW namijenio svojoj velikoj zvijezdi, rekorderu po broju nastupa u glavnim borbama njihovih priredbi te peterostrukom pobjedniku natjecanja "World's Strongest Man".

Predstavnici KSW-a prvo su na društvene mreže postaviti "teaser" video u kojem otkrivaju kako je riječ o dvostrukom svjetskom prvaku, 198 centimetara visokom i 140 kilograma teškom. Koliko god da su pokušali sakriti o kome je riječ, dovoljno je bilo samo uhvatiti "frameove" videa, a poznavatelji afričke borilačke scene onda su lako prepoznali o kome se radi. Nešto kasnije, najpoznatija europska MMA promocija je i službeno potvrdila da je to Serigne Ousmane Dia.

Riječ je o borrcu poznatom pod nadimkom "Bombardier" ili jednostavno "B-52" te višestrukom prvaku u senegalskom hrvanju koji je do sada odradio dva profesionalna MMA nastupa. Što se tiče njegovih godina, točan podatak za sada ne možemo pronaći. Naime, Sherdog ga navodi kao 44-godišnjaka, dok se iz videa njegove borbe održane 2018. godine može zaključiti kako mu je 36. Zanimljivo, na Tapologyju ga niti nema.

Prema podacima sa Sherdoga, Bombardier je u svojoj prvoj MMA borbi savladao izvjesnog "Rockyja Balbou" prekidom u prvoj rundi, a radi se o borbi održanoj u svibnju 2018. godine. Drugi nastup imao je prošle godine, kad je bio bolji Dana Podmorea, inače bare knuckle boksača iz Engleske. Borbu protiv Rockyja moguće je pronaći na YouTubeu.

Pudzinowskom će to biti prvi nastup još od studenog 2019. godine, kad je u Areni Zagreb bio bolji od Erka Juna. Neki su čak pretpostavljali kako je to 44-godišnjem snagatoru bila posljednja borba, no poljska publika i dalje ga je željna, tako da su se odlučili na njegov veliki povratak. Kakav će mu otpor pružiti ovaj Senegalac, ne možemo unaprijed zaključiti, no svaka borba dva toliko velika čovjeka na svoj je način intrigantna.

Linker
07. travanj 2024 16:22