Ostalo

KSW ugovorio još jednu borbu za pojas idući mjesec, Erslanov krvnik branit će titulu protiv ukrajinskog nokautera

Ibragim Chuzhigaev

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, IBRAGIM CHUZHIGAEV)
Priredba će se održati 19. kolovoza (osmi mjesec) u Nowom Saczu

Mnogi još uvijek slažu dojmove nakon jučerašnjeg KSW-a 84. Phil De Fries još jednom je obranio titulu teške kategorije, a ovog puta žrtva je bio povratnik u promociju, poljski teškaš Szymon Bajor. De Fries je završio Poljaka u drugoj rundi te dokazao da je najdominantniji borac u promociji, no ono što je regionalnim fanovima bilo zanimljivije jest nastup Darka Stošića, koji je upisao nokaut u trećoj rundi i zatražio revanš s Englezom.

Dok čekamo da se ta borba potencijalno ugovori, vrijeme je da se gleda prema idućem eventu, KSW-u 85 koji je upravo dobio još jednu borbu za pojas. Nakon što je ranije ugovorena borba za pojas perolake kategorije između Salahdinea Parnassea i Roberta Ruchale, sada je na pomolu i borba za pojas poluteške kategorije.

Nakon što je u prvoj obrani titule porazio Ivana Erslana jednoglasnom sudačkom odlukom, kralj kategorije do 93 kilograma Ibragim Chuzhigaev (17-5) branit će svoj pojas protiv opasnog Ukrajinca, Bogdana Gnidka (10-0). Chuzigaev je, kao što smo već napomenuli, porazio najboljeg hrvatskog poluteškaša na KSW-u 77 u prosincu (12. mjesec) prošle godine. Prije toga detronizirao je dugogodišnjeg prvaka, Tomasza Narkuna na KSW-u 66 na početku prošle godine, a sada će tražiti svoju treću pobjedu u KSW-u.

S druge strane, čekat će ga opasni ukrajinski nokauter koji je svih 10 pobjeda ostvario prekidom. Posljednju pobjedu ostvario je na KSW-u 82 u svibnju (peti mjesec) ove godine kada je "armbarom" slavio protiv bivšeg Erslanovog protivnika, Rafala Kijanczuka, a poznat je i po tome što je upisao najbrži nokaut u povijesti promocije nad Damianom Piwowarczykom u svom debiju za KSW prošle godine u kolovozu (osmi mjesec). Trebalo mu je samo pet sekundi da izvede ovaj pothvat, a video nokauta možete pogledati OVDJE.

KSW 85 priredba održat će se 19. kolovoza (osmi mjesec) u Nowom Saczu. Osim ove dvije borbe za titulu, potvrđeni su i nastupi Patryka Kaczmarczyka i Patryka Surdyna.

Linker
02. svibanj 2024 22:58