Ostalo

Mike Tyson optužen je za silovanje: Slučaj se dogodio prije 30-ak godina, a žrtva potražuje veliku odštetu

Mike Tyson

 (Photo by Patrick T. FALLON/AFP)
‘‘Iron‘‘ Mike Tyson već je jednom služio zatvorsku kaznu zbog silovanja

Boksačka legenda Mike Tyson uskoro će morati na sud, po tko zna koji put u svom životu. Nekoć davno, Mike Tyson bio je poznat kao vrlo problematična osoba, ali ti dani davno su iza njega. Nažalost po ‘‘Iron‘‘ Mikea, anonimna tužiteljica prijavila ga je za silovanje koje se prema njenim navodima dogodila 90-ih godina prošlog stoljeća.

Tyson i žena koja ga je prijavila navodno su se upoznali u noćnom klubu u Albanyju još početkom 1990-ih, a tužiteljica tvrdi da ju je Tyson silovao u limuzini. Ona je zadobila fizičke, psihičke i emocionalne traume, a sada potražuje odštetu od pet milijuna dolara.

‘‘Ušla sam u Tysonovu limuzinu kako bi pokupili prijateljicu kod njene kuće‘‘, stoji u tužbi koju prenosi DailyMail:

‘‘Tyson me odmah počeo dirati i pokušao me poljubiti. Nekoliko puta sam ga molila da prestane, ali on me nastavio napadati. Zatim mi je skinuo hlače i nasilno me silovao.‘‘

Teške su ovo optužbe na račun Mikea Tysona koji je u periodu od 1992. do 1995. godine već bio iza rešetaka zbog silovanja. Mike je tada osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja 18-godišnje Desiree Washington, a pušten je iz zatvora nakon tri godine. Nema sumnje da će se tužiteljstvo pozivati na Tysonovu prošlost kad je u pitanju silovanje.

Trenutno anonimna tužiteljica navela je da je iskusila osjećaj krivnje, gubitak samopoštovanja, sram, nelagodu, tugu, ljutnju, depresiju, tjeskobu, sklonost nasilju, ovisnost o drogama i alkoholu te zbunjenost kao posljedice silovanja od strane kultnog boksača.

Mnogi će se zapitati ‘‘gdje je ova žena bila posljednjih 30 godina‘‘, odnosno zašto nije pokrenula prijavu neposredno nakon silovanja. Takve zaključke i pitanja ipak ne treba donositi i postavljati. Slučaj će proći detaljnu istragu, Mike Tyson dobit će priliku za svoju obranu, a sud će odlučiti tko govori istinu.

Tysonovo službeno priopćenje zasad se još uvijek čeka i bit će zanimljivo vidjeti što 56-godišnji ‘‘Iron‘‘ ima za reći na ovako teške optužbe.

Linker
11. travanj 2024 18:23