Ostalo

Može li Renan Ferreira ugroziti Francisa Ngannoua? Kladionice mu daju mizerne šanse

Renan Ferreira (lijevo) | Francis Ngannou (desno)

 Instagram (renan Ferreira | Francis Ngannou)
PFL-ov osvajač prošlosezonskog turnira u teškoj kategoriji kotira kao velik autsajder u potencijalnom meču s Francisom

Nedugo prije održavanja PFL vs. Bellator eventa, iz PFL-a je došla informacija kako će glavna borba večeri ujedno odrediti i tko će se boriti protiv Francisa Ngannoua u Francisovom debiju pod okriljem PFL-a.

Renan Ferreira i Ryan Bader predvodili su PFL vs. Bellator event, a u obračunu dvojice teškaša slavio je Brazilac. Samo 21 sekundu trebao je Ferreira za nokautirati prvaka Bellatorove teške kategorije. Renanu je nakon meča uručen specijalno izrađeni ‘‘Super Belt‘‘, ali Renana vjerojatno najviše raduje mogućnost obračuna s Ngannouom.

Još kad je Ngannou potpisao ugovor s PFL-om, u javnost su isplivali detalji ugovora. Njegovim protivnicima navodno je zajamčen honorar u iznosu 2 milijuna američkih dolara. Osim bogatog honorara, Ferreira će imati priliku poraziti vjerojatno najboljeg MMA teškaša u ovom trenutku.

PFL i Bellator možda imaju nekoliko boljih boraca od Ferreire kad je u pitanju teška kategorija. Tu mislimo na Vadima Nemkova i našeg Antu Deliju između ostalih, ali Renan Ferreira mogao bi biti marketinški najzanimljiviji protivnik.

Brazilac je visok 203 centimetra, a raspon njegovih ruku iznosi 216 centimetara. Na vaganju uoči meča s Baderom težio je 119,4 kilograma i sasvim je jasno kako Ferreira svojim gabaritima itekako parira Francisu. Ne samo da mu parira, nego su njegovi fizički gabariti čak i impresivniji od ‘‘Predatorovih‘‘.

Uz sve to, Renan Ferreira borac je koji preferira obračun u stojci, a čak 11 od ukupno 13 pobjeda upisao je nokautom. Meč između njega i Ngannoua mogao bi ponuditi pravi vatromet u stojci, dok su Ante Delija i Vadim Nemkov stilski ipak nešto drukčiji borci.

Međutim, kladionice smatraju da se ne radi o pretjerano zanimljivom meču. DraftKings kladionica izbacila je prve koeficijente za meč između Ngannoua i Ferreire, a favorit je više nego izražen.

1,13 iznosi koeficijent na pobjedu Francisa Ngannoua, dok koeficijent na pobjedu Ferreire trenutno iznosi čak 6,25. Dakle, Brazilac je ogroman autsajder, unatoč strašnim fizikalijama i nokauterskoj snazi. Općepoznato je kako Francis Ngannou posjeduje ‘‘granitnu‘‘ bradu i nikada u karijeri nije nokautiran.

Neki vrlo moćni udarači upuštali su se s njim u otvorene razmjene i gotovo uvijek su izvlačili deblje krajeve. Očito ‘‘bookmakeri‘‘ smatraju kako Renan Ferreira ne može ponuditi ništa bolje od onih koje je Ngannou već rušio.

Preostaje nam vidjeti, ali PFL-ovi čelnici tek moraju ugovoriti ovaj meč.

Linker
27. travanj 2024 08:12