Ostalo

Ngannou opleo po Jonesu: ‘On je dio sustava kojem sam se suprotstavio, pokušao mi je stati na put!‘

Francis Ngannou

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘Predator‘ je komentirao ‘Bonesov‘ pokušaj da uskoči u priču ispred njega i dogovori meč s Furyjem

Točno mjesec dana dijeli nas od jednog od najiščekivanijih borilačkih okršaja u 2023. godini; onog boksačkog između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua. Kako se bliži taj 28. listopada i spektakularni obračun u saudijskom Rijadu, tako su i glavni akteri nadolazećeg događaja sve aktivniji u komunikaciji s javnošću i sve prisutniji u medijima, te su dodatno intenzivirali svoj rad na promociji meča. Sukladno tome, Ngannoua sve češće možemo čuti i vidjeti u javnom prostoru, a tako je bilo i nakon otvorenog treninga kojeg je odradio u srijedu.

Govorio je "Predator" o samom meču s Furyjem, i drugim temama i aktualnostima, a osvrnuo se i na Jona Jonesa i Danu Whitea - i to u kontekstu svojeg boksačkog debija. Poznato je, naime, kako je Francis dugo priželjkivao ući u ring s Furyjem, a prije nego što je njihov sraz konačno i službeno ugovoren, u priču je pokušao uskočiti i Jones koji je izrazio interes za sučeljavanjem s Furyjem. Od tih i takvih pokušaja na koncu nije bilo ništa, unatoč tome što je i sam Dana dao svojevrsni blagoslov za "crossover" meč između aktualnog prvaka teške divizije UFC-a i svjetskog boksačkog prvaka teške divizije po WBC-u. Na tragu svega navedenog, Ngannoua su pitali smatra li da je to bio Jonesov pokušaj da mu otme ono na čemu je toliko dugo radio.

"Ne mislim da mi Jones pokušava nešto uzeti", rekao je kamerunski nokauter, pa ipak nastavio u nešto drugačijem i znatno oštrijem tonu: "Smatram da je on dio sustava kojem sam se suprotstavio. U jednom trenutku mi je pokušao stati na put".

Jedna od ključnih dimenzija u meču između Ngannoua i Furyja jest ona financijska. Britanski Mirror ranije je pisao kako će Francis iz Saudijske Arabije ponijeti honorar od osam milijuna eura, a Fury je nakon toga izjavio kako će Kamerunac zaraditi deset milijuna. Bilo kako bilo, PFL-ov borac zaradit će izdašnu svotu, višu nego ikada ranije u MMA karijeri, a pitanje o isplati također je bilo neizostavnu u srijedu.

"Recimo samo da je ovo pravi početak moje profesionalne karijere", znakovito je rekao Ngannou uz široki osmijeh, pa istaknuo kako će se za njega stvari u financijskom smislu drastično promijeniti nakon meča s Furyjem i nastavka MMA karijere pod okriljem PFL-a: "Shvatio sam da ako zbrojim cijelu zaradu u MMA karijeri, to nije ni pola onoga što ću zaraditi u svojoj sljedećoj MMA borbi, ne računajući boks. Govorim za sebe, ne znam kako vi gledate na to, ali za mene je to velika razlika".

Linker
16. svibanj 2024 01:13