Ostalo

(VIDEO) ‘Pomislio sam da je vrijeme za prekid borbe, ali nastavio sam ga udarati‘

Francis Ngannou

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Ngannou tvrdi da je barem četiri do pet udaraca bilo nepotrebno u njegovoj pobjedi nad Ferreirom

Francis Ngannou poslao je ozbiljnu poruku upozorenja kada kada je u svom PFL debiju prošle subote demolirao Renana Ferreiru već u prvoj rundi.

Ngannouova impresivna izvedba dogodila se u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, gdje se vratio u oktogon prvi puta nakon gotovo tri godine. Iako je imao dugu stanku od MMA-a, njegova pauza nije bila neaktivna jer se suočio s vrhunskim boksačima Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom.

Nakon pobjede nad Ferreirom, MMA fanovi bili su dirnuti Ngannouovom emotivnom posvetom njegovom pokojnom sinu Kobeu koji je tragično preminuo u dobi od 15 mjeseci. Međutim, to nije jedina stvar koja je pogodila fanove.

Za veliki broj gledatelja, zaustavljanje borbe došlo je prekasno, uz mnoge kritike na račun iskusnog suca Dana Miragliotte zbog njegove spore reakcije. Prije nego što je Miragliotta prekinuo borbu, Ngannou je svog brazilskog protivnika držao u parteru pritisnutog uz ogradu kaveza i zadao mu niz nemilosrdnih ‘‘ground-and-pound‘‘ udaraca.

Međutim, sudac je oklijevao s prekidanjem borbe, zbog čega je bivši UFC-ov prvak bio prisiljen nastaviti svoj žestoki nalet.

"Koliko god sam želio pobijediti, nisam htio zadati niti jedan nepotreban udarac, nisam htio napraviti nikakvu nepotrebnu štetu", rekao je Ngannou u intervjuu s Arielom Helwanijem pa dodao: "Samo sam htio pobijediti i otići kući, ali sudac je bio tamo, a ja sam udarao i pomislio sam: ‘Mislim da je sad vrijeme za prekid borbe‘."

"Nisam htio stati da pitam suca pa sam ga zbog toga nastavio udarati... barem četiri do pet udaraca bilo je nepotrebno. Da se mene pitalo, borba bi bila prekinuta ranije."

Linker
22. listopad 2024 17:12