Ostalo

Ngannouov trener otkrio koga Kamerunac želi za idućeg protivnika: ‘Njegovo ime ga intrigira‘

Eric Nicksick i Francis Ngannou

 Instagram (eric Nicksick)
Podsjetimo, borit će se protiv pobjednika meča Ferreira-Bader

Francis Ngannou očito ima preferenciju između Renana Ferreire i Ryana Badera. Aktualni PFL prvak Ferreira i Bellatorov prvak Bader predvodit će PFL vs. Bellator: Champions priredbu u Rijadu, a dvojica teškaša znaju da će pobjednik također priskrbiti meč s Kameruncem ​​i suočiti se s bivšim UFC-ovim prvakom po povratku u MMA.

Prvo, ipak, Ngannou ima posla u boksu dok se priprema za borbu protiv Anthonyja Joshue 8. ožujka. Ngannou je u četvrtak ponovio da se namjerava vratiti u kavez - samo je pitanje kada. Kada Ngannou to učini, postoji jedno ime koje mu se više sviđa kao protivnik, prema riječima glavnog trenera Xtreme Couturea Erica Nicksicka.

"Znam da ga Ferreira definitivno više intrigira. Što više razgovaram s Francisom o MMA-u, kad se (Ferreira) borio, Francis mi je napisao, ‘Mislim da je ovaj tip dobar‘. Njegovo ime ga zasigurno intrigira", kazao je u razgovoru za MMA Junkie Radio.

Ferreira (12-3), 34, dolazi nakon sjajne 2023. godine u kojoj je postigao tri pobjede i jedan "no contest" na putu prema osvajanju naslova PFL prvaka u teškoj kategoriji. "No contest" je promijenjen s poraza od Rizvana Kunieva na otvaranju regularne sezone nakon što je Kuniev bio pozitivan na zabranjenu supstancu. Nakon toga, Ferreira je završio sva tri svoja preostala meča, uključujući nokaut protiv Denisa Goltsova s kojim si je i priskrbio titulu prvaka te nagradu od milijun dolara.

Bader (31-7), 40, borio se samo jednom u 2023. kada je porazio legendarnog Fedora Emelianenka tehničkim nokautom u prvoj rundi prošle veljače na Bellatoru 290.

Unatoč najavi PFL-a, ne može se nagađati kada će se Ngannou boriti protiv pobjednika tog meča zato što će ono što se dogodi u Joshuinoj borbi uvelike utjecati na Ngannouov sljedeći korak.

"Sve ovisi o borbi s Joshuom i o tome što se tamo odvije", zaključio je Nicksick.

Linker
27. travanj 2024 00:01