Ostalo

Novinar ‘seksizmom‘ razljutio Kaylu Harrison: ‘Hoćeš li i muškom borcu reći da je zgodan?‘

Kayla Harrison
 Screenshot (youtube, Pfl)
PFL-ove polufinalistice odradile su konferenciju za medije putem video-poziva

Neporažena MMA borkinja Kayla Harrison (10-0-0) u noći s četvrtka na petak nastupit će u polufinalu PFL-ova turnira u lakoj kategoriji. Protivnica će joj biti Novozelanđanka Genah Fabian (4-1-0), borkinja koja je u zadnjem nastupu tehničkim nokautom u drugoj rundi savladala Crnogorku Juliju Pajić (3-2-0).

Ususret nadolazećoj priredbi, borkinje su odradile svoje dužnosti za medije, no tokom takozvanog ''media calla'', jedan od novinara razljutio je Kaylu Harrison. Naime, njegovo pitanje bilo je upućeno ka Fabian.

''Nemoj me krivo shvatiti, no ti si lijepa žena, no ne samo to, znaš se i boriti poprilično dobro. U ovom sportu ubijaš ili bivaš ubijen. Mnogi ljudi koji se bore protiv Kayle samo stoje i čekaju da budu 'ubijeni'. Hoćeš li ti biti agresor u ovoj borbi? Planiraš li čekati i birati svoje udarce kao inače ili ćeš nastupiti agresivno?'', glasio je upit novinara.

''Ja nisam jedna od onih djevojku kroz koju će Kayla samo tako proći. Imam dobru taktiku i plan je odraditi pametnu i tehnički dobru borbu. Neću izaći tamo i besmisleno plasirati udarce u nadi da ću jednom pogoditi. Bitno je da uđem bistrog uma i da svaku situaciju mogu dobro procijeniti.'', rekla je Genah Fabian.

Ubrzo nakon toga, Kayla je upitala istog novinara može li mu postaviti pitanje, a on je otvoreno prihvatio.

''Hej, imam pitanje za tebe. Zamislimo da intervjuiraš muškog borca, bi li nakon krivog izgovaranja njegovog imena (novinar je krivo izgovorio ime Genah Fabian, op.a.) rekao 'Hej, ti si stvarno zgodan muškarac, ali znaš se i boriti također'. Hoćeš li to reći muškarcu? Nećeš zato što svoj razgovor s njima prilagodiš isključivo njihovim borilačkim vještinama. Nećeš nekome reći 'Oh, ti si prekrasan muškarac.' To je iskazivanje nepoštovanja. Ona (Genah Fabian) je profesionalka.''

Novinar se potom ispričao, a svoju izjavu opravdao je argumentom kako se nekada za pojedine borkinje smatra da ne vole primati udarce zbog svog izgleda. Kayla Harrison dodala je kako apsolutno nitko ne želi primati udarce, neovisno o izgledu. U svakom slučaju, zanimljiva opaska neporažene Harrison, a novinari i reporteri će nakon ovoga sigurno pripaziti u budućnosti. Inače, borba između Harrison i Fabian ujedno je i glavna borba večeri, a u sklopu iste priredbe održati će se i polufinale teške kategorije za muškarce gdje će nastupiti hrvatski borac Ante Delija (18-4-0). Ulaznicu za finale tražit će preko jako dobrog ruskog borca Denisa Goltsova (27-6-0).

Snimku video-poziva koje su Harrison i Fabian odradile razgovarajući s predstavnicima medija možete pogledati na LINKU (Kaylino pitanje za novinara možete pogledati od 29:19 minuta).

Linker
22. travanj 2024 17:48