Ostalo

Okršaj veterana: Junior dos Santos i Fabricio Werdum borit će se golim šakama, ali u pitanju nije boks

Junior dos Santos i Fabricio Werdum

 Instagram (juniorcigano), Sipa Usa/Ddp Usa/Profimedia
Dvije UFC-ove legende i bivši prvaci će se sastati u MMA borbi bez rukavica, i to relativno uskoro

U posljednje vrijeme sve češće i češće svjedočimo boksačkim mečevima UFC veterana, ali i mečevima u boksu golim šakama. Izgleda da je to velika atrakcija za bivše UFC prvake jer je danas potvrđeno kako će se dvojica takvih susresti u ringu Masvidalove promocije Gamebred Bareknuckle. Doduše, neće se raditi o boksu, ali gole šake su svejedno u igri.

Radi se o bivšim UFC prvacima Junioru dos Santosu i Fabriciu Werdumu, a kako prenose portali, njih dvojica bi se trebali obračunati 2.9., a dos Santosov nastup je potvrdio i čelni čovjek American Top Teama, Conan Silveira.

‘‘Cigano je započeo svoj kamp za borbu protiv Fabricia Werduma. Nisam siguran je li još uvijek i službeno najavljeno, ali borit će se na Masvidalovom eventu prema Vale Tudo pravilima, ali bez rukavica‘‘, rekao je Silveira za Sherdog.

Dos Santos ima 39 godina i za pobjedu ne zna od trećeg mjeseca 2019. godine, a nakon toga je zaredao pet uzastopnih poraza. Nakon otkaza u UFC-u je otišao u Eagle FC gdje je izgubio od Yorgana De Castra, a prije toga je gubio uistinu od samog vrha UFC-ove teške kategorije.

Što se tiče Werduma, nakon UFC-a je bio potpisao za PFL gdje mu je poraz od Renana Ferriere poništen zbog lošeg suđenja u kavezu (sudac nije vidio Ferreirino tapkanje), a sve je to bilo u petom mjesecu 2021. godine. Nakon toga također nije nastupio, a sada ulazi u kavez protiv još jedne legende. U UFC-u su se obračunali davne 2008. na UFC 90 priredbi, a sada će se također boriti po MMA pravilima, ali bez rukavica.

Linker
27. travanj 2024 08:21