Ostalo

Službeno potvrđen obračun legendi: Junior dos Santos i Fabricio Werdum saznali datum svog meča

Fabricio Werdum (lijevo) i Junior dos Santos (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica bivših prvaka UFC-ove teške kategorije borit će se unutar Masvidalove organizacije

Moramo priznati da meč između Juniora dos Santosa i Fabricija Werduma nije neka nova vijest, ali službena potvrda njihovog meča objavljena je sinoć. Dvojica legendarnih brazilskih MMA boraca ponovno će se obračunati, ali prema modificiranim pravilima i unutar Masvidalove ‘‘Gamebred Fighting‘‘ organizacije.

Werdum i JDS borit će se 8. rujna (deveti mjesec) na takozvanom Gamebred Bareknuckle MMA 5 eventu. Borba će se održati prema MMA pravilima, ali borci neće koristiti rukavice, nego će se boriti ‘‘golim šakama‘‘. Event će se održati u Jacksonvilleu na Floridi. Sherdog je prvi potvrdio ovaj meč, a MMA Junkie potvrdio je njihove navode.

Bit će ovo pravi veteranski obračun dvojice nekoć ponajboljih MMA boraca na svijetu. Junior dos Santos početkom godine proslavio je 39. rođendan, a Fabricio Werdum u meč protiv JDS-a ući će kao 46-godišnjak. Bit će ovo i svojevrsni revanš, jer Werdum i JDS borili su se još 2008. godine. Dos Santosu je to bio osmi profesionalni meč u karijeri i debi pod okriljem UFC-a. Fabricio Werdum imao je tada 15 MMA borbi iza sebe, ali JDS ga je nokautirao nakon samo 80 sekundi borbe. 15 godina kasnije, dvojica Brazilaca odradit će revanš.

Junior dos Santos u meč ulazi nakon pet uzastopnih poraza. Četiri je upisao unutar UFC-a, a nakon toga je otpušten i nastupio je unutar Khabibove Eagle FC organizacije. Khabib ga je u petom mjesecu prošle godine upario s Yorganom De Castrom, a JDS je izgubio tehničkim nokautom u trećoj rundi. Do prekida je došlo zbog JDS-ove ozljede ramena.

Fabricio Werdum u posljednja dva nastupa upisao je pobjedu nad Alexanderom Gustafssonom i ‘‘no contest‘‘ protiv Renana Ferreire pod okriljem PFL-a. Werdum je prvotno izgubio od Ferreire, ali meč je kasnije preinačen u ‘‘no contest‘‘, jer je naknadno utvrđeno kako je Ferreira tapkao na ‘‘submission‘‘ prije nego je došao do pobjede nokautom. Werdum je taj meč odradio u petom mjesecu 2021. godine i nakon toga nije nastupao. Oni koji ga prate na društvenim mrežama mogli su uočiti kako je Werdum u sjajnoj fizičkoj formi i dugo nije izgledao tako dobro. Iskusni Brazilac čak je prozivao i Francisa Ngannoua, a mnogi smatraju da uporaba nedozvoljenih supstanci ima velike zasluge u njegovom novom fizičkom izgledu.

Godine ga ipak sustižu, a kako će se snaći protiv JDS-a u MMA borbi bez rukavica, saznat ćemo početkom devetog mjeseca.

Linker
25. travanj 2024 21:19