UFC

Dogovoren je revanš između Valentine Shevchenko i Alexe Grasso! Evo kada će Valentina pokušati vratiti pojas

 Valentina Shevchenko vs Alexa Grasso

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Jedino nije jasno radi li se o Fight Night ili PPV eventu, ali to će se otkriti naknadno

U trećem mjesecu ove godine Alexa Grasso šokirala je svijet te je na UFC 285 priredbi ‘‘submissionom‘‘ pobijedila dominantnu prvakinju Valentinu Shevchenko te joj oduzela pojas. Bilo je to u četvrtoj rundi, a prije toga je Valentina rutinski odrađivala posao. Bio joj je ovo prvi poraz nakon 2017. i poraza od Amande Nunes, koji joj je prekinuo niz od devet pobjeda.

S obzirom na sve što je Valentina u karijeri napravila, nije uopće upitno je li zaslužila instant revanš i napad na titulu koju je nedavno izgubila. Sinoć je i službeno potvrđeno da će Alexa Grasso prvi put titulu braniti upravo protiv Valentine, tako da će Shevchenko odmah dobiti priliku da vrati pojas.

16.9. će borkinje predvoditi UFC Fight Night u T-Mobile Areni, iako nije baš jasno hoće li se raditi o Fight Night eventu jer se u T-Mobile Areni obično održavaju PPV priredbe. Kako god, lokacija i datum su poznati, a na borkinjama je da daju sve od sebe da iz kaveza izađu s pojasom.

Ako se sjetimo samo prve borbe, Grasso je na savršen način iskoristila Valentitinu grešku i prilikom bacanja udarca iz okreta joj je uzela leđa, a ostalo je poznato. Ispisala je Grasso tako povijest i postala prva Meksikanka koja je osvojila UFC pojas, a sada ga već ima priliku braniti.

Bila je to peta uzastopna pobjeda za Grasso, a i nedvojbeno najveća u njenoj karijeri. No, vidjet ćemo hoće li još jednom uspjeti šokirati svijet i pobijediti odličnu Valentinu.

Linker
02. svibanj 2024 02:10