Ostalo

Oktagon ima novog prvaka teške kategorije: Borac iz UFD Gyma kontroverznom sudačkom odlukom došao je do pojasa

Hatef Moeil (u sredini)

 Screenshot (twitter, Ondrej Novotny)
36-godišnji Hatef Moeil upisao je 11. uzastopnu pobjedu

Već četvrti put u ovoj kalendarskoj godini, Oktagon MMA organizacija gostovala je u Njemačkoj. Češko-slovačka MMA organizacija prepoznala je njemačko tržište kao dobar potencijal za širenje, a sinoć održan event u Kölnu ponudio je 11 zanimljivih mečeva.

Poseban interes privlačio je glavni meč večeri. Hatef Moeil (14-4 uoči meča) i Lazar Todev (9-5 uoči meča) borili su se za upražnjenu titulu prvaka u teškoj kategoriji. Nakon 25 minuta teške borbe, Moeil je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i postao je novim prvakom Oktagonove teške kategorije.

Pobjeda Moeila naišla je na mnoštvo kritika od strane Oktagonovih fanova. Zavirite li na društvene mreže, uočit ćete kako vlada mišljenje da je bugarski teškaš Lazar Todev pokraden i da je Moeilu navučena pobjeda jer se borio na domaćem terenu.

‘‘Užasna odluka. Bit će prava sramota ako Oktagon ne ugovori instantni revanš. Ovako loše odluku umanjuju kvalitetu vaše organizacije.‘‘, poručio je jedan od bugarskih fanova, ali nisu Bugari jedini koji smatraju da je njihov borac pokraden. Komentara je mnoštvo i za očekivati je da će Oktagon ugovoriti revanš kako bi se raščistila ova situacija.

Ovako je Moeil došao do svoje 11. uzastopne pobjede i četvrte unutar Oktagon MMA organizacije. Borac iz Dijakovićevog UFD Gyma posljednji poraz pretrpio je u trećem mjesecu 2018. godine, na KSW 42 eventu. Tada ga je Marcin Wojcik porazio prekidom nakon druge runde. Moeila mnogi pamte i po nastupu na FFC 19 eventu, sada već davne 2015. godine. Darko Stošić bio je njegov protivnik na toj priredbi, a srpski teškaš porazio je Moeila prekidom u drugoj rundi. Kut njemačkog teškaša bacio je ručnik u drugoj rundi kako bi spasili svog borca od teže štete. Moeil je bio vidno iscrpljen i Stošić je uvjerljivo slavio u tom meču. Puno godina prošlo je od tog meča i obojica su sada znatno drukčiji borci.

Što se tiče ostatka sinoć održanog Oktagon 49 eventa, vrijedi izdvojiti novu pobjedu njemačkog borca Konrada Dyrschke (16-2-0). 32-godišnji Dyrschka porazio je iskusnog veterana Thiaga Silvu (24-14-0), a do pobjede je došao većinskom odlukom sudaca.

Albanac Arijan Topallaj ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio je Slovaka Romana Paulusa (8-4-0), a a bivši UFC-ov borac Niklas Stolze (13-6-0, 0-3 UFC) nokautirao je Andreja Kalašnika (10-5-0) u prvoj rundi.

U sunaslovnoj borbi večeri, njemački velteraš Christian Eckerlin (15-6-0) pretrpio je poraz od strane iskusnog Brazilca Leandra Silve (28-11-1). Silva je ranije ove godine nastupao na Oktagonovom turniru velteraša, ali ispao je u osmini finala. Bolji od njega bio je Andreas Michailidis. Grk će 29. prosinca (12. mjesec) nastupiti u finalu ovog turnira, a protivnik će mu biti srpski velteraš Bojan Veličković.

Kompletne rezultate Oktagon 49 eventa možete pročitati klikom na LINK.

Linker
02. svibanj 2024 19:53