Ostalo

‘On je ‘Kralj nasilja‘ i zaustavio je dvojicu svjetskih prvaka‘: Demetrious Johnson iznenadio odabirom najboljeg borca godine

Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, Demetrious Johnson)
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti odlučio se za bivšeg UFC-ovog borca

Sean Strickland, Islam Makhachev, Alex Pereira, ovo su tri najčešća imena u izborima za najboljeg borca u protekloj kalendarskoj godini. Sva trojica imaju valjane argumente za biti proglašeni najboljim borcem godine, ali Demetrious Johnson nije odabrao niti jednog od trojice navedenih.

Ponajveći borac u povijesti ovog sporta izjasnio se putem svog YouTube kanala, a zanimljivo je da Johnson nije odabrao UFC-ovog borca, niti se odlučio za nekog tko je prošle godine nastupao u MMA-u. Prema ‘‘Mighty Mouseu‘‘, najbolji borac u protekloj godini je Mike Perry!

‘‘Mike Perry je zaustavio dvojicu svjetskih prvaka (Alvarez, Rockhold) u posljednja dva nastupa. Ostvario je velike pobjede i činio je nešto drukčije. On je sada ‘Kralj nasilja‘. Porazio je dvojicu mojih dobrih prijatelja, Lukea Rockholda i Eddieja Alvareza, a oni nisu šala. Perry je prihvatio i utjelovio borbu golim šakama i zato biram njega kao najboljeg borca godine.‘‘, otkrio je Johnson.

Mike Perry u protekloj kalendarskoj godini nastupao je pod okriljem BKFC organizacije. Rockholda i Alvareza porazio je prekidima u drugoj rundi, točnije, Alvarez je predao meč nakon isteka druge runde. Luke Rockhold također je predao meč, ali tijekom druge runde. Dakle, Perry je dvojicu velikih boraca uspio prisiliti da se predaju, a Demetrious Johnson posebno je impresioniran činjenicom da je Perry takve borce prisilio da se predaju.

‘‘Druga je stvar kad borac bude završen u situaciji iz koje nema izlaza. Ali ne viđamo često situacije gdje borci zapravo odustanu. Gotovo nikada u MMA-u nećete vidjeti borca koji će reći: ‘Gotov sam, ne želim nastaviti‘. To je posljednja stvar koju bi borac napravio. Ali Mike Perry je prisilio Lukea Rockholda i Eddieja Alvareza na nešto takvo. Da, postojali su medicinski razlozi, ali natjerao je te tipove da kažu: ‘Dosta je, ovaj sport nije za mene‘‘‘, pojasnio je Demetrious.

Inače, Rockhold je predao meč jer mu je Perry teško oštetio zube, dok je Eddie Alvarez potpisao kapitulaciju nakon frakture očne šupljine i jagodične kosti.

Demetrious Johnson iznio je dobre argumente i Mike Perry sigurno zaslužuje poštovanje za pobjede koje je upisao prošle godine. Je li to dovoljno za biti proglašen najboljim borcem godine? Radi se o subjektivnim izborima i svatko ima pravo na svoje mišljenje.

Linker
19. travanj 2024 00:26