UFC

Anthony Smith progovorio o nedavnom porazu: ‘Nisam očekivao da je tako brz. Uz puni kamp bih to uspio uočiti‘

Anthony Smith 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Smithova karijera u posljednje vrijeme uistinu nije na visokim granama jer je u posljednja četiri nastupa upisao tri poraza

Početkom prošloga mjeseca, Anthony Smith je na ‘‘short notice‘‘ uskočio u meč protiv opasnog Khalila Rountreea, koji ga je na kraju i nokautirao u trećoj rundi. Originalno se Rountree trebao boriti protiv Azamata Murzakanova, koji se zbog upale pluća morao povući iz ovog meča.

Doživio je Smith tako treći poraz u posljednja četiri nastupa, a priznao je da mu ni ovaj poraz, unatoč ‘‘short noticeu‘‘, nije ništa lakše pao. Osim toga, ostao je iznenađen Rountreeovom brzinom i snagom:

‘‘Znao sam da će biti brz, ali bio sam šokiran koliko brz ustvari bio. Mislim da bih uz cijeli trening kamp od šest, sedam ili osam tjedana to vidio, no nisam vidio njegovu lijevu ruku i morao sam sastaviti plan u samo deset dana. Na treninzima su me je**no tetovirali lijevim rukama, no u meču ju nisam vidio‘‘, rekao je Smith u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Ponekad jednostavno morate sjesti i napraviti evaluaciju svega, vidjeti tko ste vi i što želite. Ja sam nakon tog poraza ponovno bio na vrlo mračnom mjestu. Ispričavam se svima kojima nisam odgovorio jer sam se jednostavno morao isključiti. Želio sam biti s obitelji. Ne želim biti onaj tip kojemu će ljudi govoriti da mora otići‘‘, dodao je.

Smithova karijera u posljednje vrijeme uistinu nije na visokim granama jer je u posljednja četiri nastupa upisao tri poraza. Posljednji puta je pobijedio Ryana Spanna podijeljenom odlukom sudaca u osmom mjesecu prošle godine, a izgubio je od Magomeda Ankalaeva, Johnnyja Walkera, te sad protiv Rountreea. Što je sljedeće za nekadašnjeg izazivača, pokazat će vrijeme.

Linker
02. svibanj 2024 01:59