Ostalo

ONE nastavlja širenje na američko tržište: Chatri otkrio veliki plan za 2024. godinu!

Chatri Sityodtong (lijevo) i Roberto Soldić (desno)

 Matija Djanjesic/CROPIX
Ponajbolja svjetska borilačka organizacija ne odustaje od svojih ambicija

Azijska borilačka organizacija ONE Championship proteklih nekoliko godina marljivo radi na ekspanziji diljem svijeta. Uz UFC, ONE Championship najjača je borilačka organizacija na azijskom tržištu, ali nije tajna da ONE želi parirati UFC-u i na teritoriju SAD-a.

Naravno, radi se o jako teškoj misiji i ambicijama koje su mnoge organizacije imale, ali bezuspješno sprovele u djelo. Ono što ONE ima u odnosu na mnoge druge organizacije definitivno su bogati investitori i ambiciozno vodstvo.

Ove godine napokon je ONE debitirao na američkom teritoriju. ONE Fight Night 10 event održan je u Coloradu, a predvodili su ga Demetrious Johnson i Adriano Moraes. Publika iz naše regije taj event najbolje pamti po nastupu, odnosno porazu Roberta Soldića. Ponajbolji hrvatski MMA borac na ONE Fight Night 10 eventu izgubio je od Zebaztiana Kadestama nokautom u drugoj rundi.

1stBank Center bilo je poprište događaja, a čelnici ONE-a odlučili su se na nešto manju dvoranu kapaciteta 6500 gledatelja. Dvoranu su navodno rasprodali, a event je ponudio odlične mečeve i debi u SAD-u definitivno je dobro prošao. No, kada će se ONE ponovno vratiti u SAD?

Zasad nije poznato hoće li ONE ove kalendarske godine održati još jedan event u SAD-u, ali plan za sljedeću godinu otkrili su danas. Naime, ONE Championship će u 2024. godini organizirati četiri eventa u SAD-u i tako će pokušati nastaviti svoje širenje na to tržište.

‘‘Presretan sam jer mogu objaviti da se ONE Championship vraća u SAD s četiri ogromna eventa u 2024. ONE je dom najboljih boraca na svijetu i uzbuđen sam jer ćemo opet prezentirati naše svjetske prvake na američkom tlu. Našim fanovima koji nisu uživo gledali ONE-ove evente mogu obećati iskustvo kakvo nikad prije nisu doživjeli.‘‘, rekao je ambiciozni Chatri.

S obzirom da nije spominjao nikakve evente u SAD-u tijekom ostatka 2023. godine, za očekivati je da će ovu kalendarsku godinu zaključiti s jednim eventom u SAD-u. Bit će zanimljivo popratiti ta četiri eventa koja će pripremiti za sljedeću kalendarsku godinu.

Linker
06. svibanj 2024 06:07