Ostalo

ONE podijelio motivacijsku priču koja se ne propušta: Rodtang je borac u punom smislu te riječi

Rodtang Jitmuangnon

 1 - Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Jedan od najboljih muay Thai boraca na svijetu iza sebe ima uistinu sjajnu životnu priču

Pogledom na profesionalne omjere raznih tajlandskih muay Thai boraca, lako je uočiti kako ti borci imaju nevjerojatne brojke kad su u pitanju odrađeni mečevi. Često se radi o brojkama koje sežu iznad 200 ili 300 profesionalnih mečeva, a 25-godišnji Rodtang Jitmuangnon prema podacima dostupnim na Wikipediji ima čak 320 odrađenih mečeva.

268 puta upisao je pobjedu, 42 puta je gubio, a upisao je 10 remija. Radi se o jednom od najboljih muay Thai boraca na svijetu. Rodtang je trenutno ONE-ov muay Thai prvak u muha kategoriji (-135 lbs u ONE-u), a ovog vikenda očekuje ga i polufinale ONE-ovog Grand Prix turnira u muha kategoriji. Rodtang će se boriti na ONE on Prime Video 1 eventu koji se održava u noći s petka na subotu, a protivnik će mu biti Cipranin Michael Savvas (45-4).

Ususret novom Rodtangovom nastupu, ONE je putem Instagrama odlučio podijeliti skraćenu životnu priču ovog maestralnog borca. Pogledom na tu priču dobit ćete i neke od odgovora zašto borci poput njega imaju jako puno mečeva. Odgovor se krije u tome da počinju jako mladi, a to im je često jedini izvor novca kojim prehranjuju sebe i obitelj.

Tako je Rodtang započeo s treninzima kao sedmogodišnjak, a kao osmogodišnjak počeo se amaterski boriti. Deset godina star je bio Rodtang kad je odradio svoj profesionalni muay Thai nastup, a borio se kako bi zaradio novac za svoju obitelj. Kao 13-godišnjak napustio je svoj dom, otputovao je 600 milja (965 km) dalje da bi se pridružio Jitmuangnon dvorani. Mentor Huan Jitmuangnon bio mu je poput očinske figure, a 2018. godine preminuo je nakon iznenadnog srčanog udara. Rodtang je pomogao njegovoj supruzi da dvorana nastavi s radom, a do svoje 21. godine upisao je preko 250 pobjeda. 2019. godine osvojio je ONE-ovu titulu u muha kategoriji, a uoči revanša s Jonathanom Haggertyjem koji je odradio početkom 2020. godine, Rodtang je saznao kako njegov otac boluje od raka koji je bio u trećem stadiju. Ostao je Rodtang fokusiran, obranio je svoju titulu i pomogao je ocu da pobijedi rak.

‘‘Borilački život ponekad je težak, ali moj život nije težak kao što je bio život mojih roditelja. Zbog toga nikad ne smijem odustati.‘‘, jednom prilikom izjavio je Rodtang, a svojim roditeljima odužuje se konstantnom podrškom. Dio njihovih žrtava isplatio je i tako što im je kupio novu kuću.

‘‘Ništa dobro ne dolazi od visokog ega i nećete biti uspješni ako ga imate. Želim reći borcima koji će postati poznati: Ne možete zaboraviti tko ste i odakle ste došli, a nikada nemojte zaboraviti vaš prvi dan u dvorani.‘‘, izjavio je Rodtang prilikom jednog intervjua za ONE.

Ovaj članak fokusiran je na njegove karakterne osobine i ljudskost koju pokazuje kroz svoj život. Ali ako kojim slučajem niste upućeni u njegov lik i djelo, vjerujte nam da se radi o nevjerojatnom borcu. U to se možete uvjeriti kroz video koji se nalazi pri dnu teksta, a na ONE-ovom YouTube kanalu možete potražiti još nekolicinu videa i snimki njegovih sjajnih mečeva. Nemojte stoga propustiti njegov nastup u noći s petka na subotu.

Linker
23. travanj 2024 00:36