Ostalo

Osnivač Facebooka pretrpio tešku ozljedu: ‘Pripremao sam se za MMA meč, ali to je sada odgođeno‘

Mark Zuckerberg

 Instagram (mark Zuckerberg)
39-godišnji Mark Zuckerberg ozbiljno se uhvatio treninga za natjecateljsku MMA borbu

Jedan dio ove godine prošao je u nagađanjima oko meča između Elona Muska i Marka Zuckerberga. Dvojica ponajbogatijih biznismena na svijetu jedan drugog su prozivali i navodno su bili voljni odraditi MMA borbu.

UFC-ov predsjednik Dana White brzo je pokušao umiješati svoje prste u cijelu priču, htio je organizirati taj meč, ali do borbe na kraju nije došlo. Elon Musk htio je odraditi meč prema svojim uvjetima, bez umiješanosti UFC-a, a Mark Zuckerberg smatrao ga je neozbiljnim i tu su pregovori završili.

Zuckerbergova želja za MMA debijem nije završila zajedno s pregovorima koje je vodio s Elonom Muskom. Osnivač Facebooka nastavio je naporno trenirati i navodno je trebao odraditi MMA debi početkom sljedeće kalendarske godine. Nažalost, njegov MMA debi bit će odgođen zbog teške ozljede.

‘‘Pokidao sam ACL (prednji križni ligament) dok sam sparirao. Upravo sam prošao operaciju zamjene ligamenta. Zahvalan sam liječnicima i liječničkom timu jer brinu o meni. Trenirao sam za MMA borbu koja se trebala održati rano sljedeće godine, ali to je sada odgođeno. I dalje se nadam odraditi taj meč nakon što se oporavim. Hvala svima na ljubavi i potpori.‘‘, napisao je Zuckerberg, a podršku u komentarima dobio je od poznatih MMA lica poput Jona Jonesa, Israela Adesanye, Meraba Dvalishvilija, Johnnyja Eblena i ONE-ovog predsjednika Chatrija Sityodtonga.

39-godišnji Zuck uistinu se zaljubio u ovaj sport i ozbiljno je prionuo treninzima. Svi pamtite i isječke s njegovih zajedničkih treninga s Israelom Adesanyom i Alexanderom Volkanovskim ranije ove godine, a Zuckerberg se pojavio i na nekoliko BJJ turnira. Mark je na BJJ Tour Silicon Valley turniru osvojio prvo mjesto u ‘‘no gi‘‘ (bez kimona) varijanti, a u kimonu je završio na drugom mjestu.

Njegov MMA debi sigurno će privući ogroman interes javnosti, a bit će zanimljivo vidjeti pod čijim okriljem će Zuckerberg debitirati. Prije svega, želimo mu brz oporavak od teške ozljede.

Linker
01. svibanj 2024 13:26