Ostalo

Otkriven je pravi razlog Khabibovih poreznih problema zbog kojih je morao platiti ogromnu cifru

Khabib Nurmagomedov

 Carmen Mandato/Getty Images/Profimedia
Alexandr Shabliy uskoro se bori protiv Usmana Nurmagomedova i rekao je svoje mišljenje o tome zašto je Khabib imao problema s ruskom vladom

Ova godina je za umirovljenog UFC prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova bila poprilično komplicirana.

Iako njegovi borci nastavljaju ostvarivati odličan uspjeh diljem svijeta, Nurmagomedov se suočio sa značajnim udarcem od strane ruske vlade koja je zamrznula njegove bankovne račune i zaplijenila njegovu kolekciju luksuznih automobila zbog neplaćenog poreznog duga u iznosu od 3,4 milijuna dolara. Nurmagomedov je podmirio dug prije otprilike desetak dana.

Možda u ovoj priči ima više nego što se čini? U nedavnom intervjuu, visoko rangirani Bellatorov izazivač Alexandr Shabliy — koji se treba suočiti s Bellatorovim prvakom lake kategorije i Khabibovim učenikom Usmanom Nurmagomedovom 7. rujna — osvrnuo se na pravi razlog Khabibovih poreznih problema. Rus je očito pažljivo birao riječi, ali je objasnio da su politička neslaganja bila uzrok zamrznutih Khabibovih računa i zaplijenjene imovine.

"Općenito, ova situacija povezana je s time da nije samo ispalo da Khabib ima neke neplaćene poreze. Ovo je situacija između države i Khabiba. Khabib nije podržao političke odluke države, i kao odgovor, država — kao i prema mnogim blogerima koji su provodili opozicijske politike i nisu podržavali stav vlade — poduzela je takve mjere. Mislim da nije tajna da naša država ima oštru politiku i kontrolira resurse koje ima."

Koja politička neslaganja? Khabib možda ima prijateljski odnos s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali "Orao" je također javno izrazio neslaganje s ruskom invazijom na Ukrajinu. Štoviše, posebno je zamolio bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa da zaustavi krvoproliće kada su se susreli na jednom UFC događaju. Naravno, Shabliy nije imenovao rat izravno, ali teško je zamisliti drugo političko neslaganje koje bi umirovljenom prvaku moglo uzrokovati tolike probleme.

Linker
08. rujan 2024 08:27