UFC

Tom Aspinall jasan je u svojim naumima: ‘Želim se boriti s Miočićem, on mi je najdraži borac svih vremena!‘

Stipe Miočić

 JASON SILVA Agif Via Afp
Dao je odgovor i na pitanje o Cyrilu Ganeu i Jailtonu Almeidi

Tom Aspinall zna protiv koga želi svoju prvu privremenu obranu UFC naslova u teškoj kategoriji. UFC 295 doživio je šokantan udarac prije mjesec dana kada se Jon Jones ozlijedio i morao povući iz borbe protiv Stipe Miočića te je ta priredba ostala bez okršaja najvećeg svih vremena protiv najvećeg teškaša svih vremena.

Kao rezultat toga, glavna borba večeri postala je ona za pojas poluteške kategorije između Jirija Prochazke i Alexa Pereire, dok su za privremeni pojas teške kategorije u sunaslovnom meču večeri snage odmjerili Aspinall i Sergej Pavlovič. Britanac je odnio pobjedu nokautom u prvoj rundi te postao vladar kraljevske kategorije. Dana White je unatoč tomu inzistirao da Miočić i Jones odrade meč kada se potonji vrati, međutim, 30-godišnja britanska superzvijezda vjeruje da nema ništa prikladnije od obračuna s Miočićem dok se "Bones" liječi.

"Stipe je bio spreman ući u kavez prije par tjedana kada se trebao boriti protiv Jona Jonesa, protiv koga ću se drugog boriti u ovom trenutku? Jon Jones je ozlijeđen, što još ima smisla u ovom trenutku?", zapitao se Aspinall u razgovoru za The Mac Life, a zatim odgovorio na pitanje o potencijalnim izazivačima, Cyrilu Ganeu i Jailtonu Almeidi.

"Gane i Almeida bi se trebali boriti. Ostajem pri tome. Borit ću se s pobjednikom, ali vjerujem da su obojica dobri borci, očito, ali mislim da me trenutno više zanima Miočić."

Što se tiče Miočića, podsjećamo vas da se nije borio otkako je izgubio pojas nokautom Francisa Ngannoua na UFC-u 260 u ožujku 2021. godine Iako je Miočić (41) bio neaktivan posljednjih godina, to nije zaustavilo želje Jonesa, a sada i Aspinalla, jer su vidjeli potencijalno uzbuđenje u okršaju.

"To bi bio epski obračun. Stipe je jedan od mojih najdražih boraca ikada. Vjerujem da je on najbolji teškaš ikad i želim vidjeti kakav je osjećaj nastupiti u oktogonu s takvim borcem te želim to doživjeti prije nego što odem u mirovinu, ali što je još važnije, prije nego se on umirovi što je u ne tako dalekoj budućnosti", zaključio je britanski teškaš.

Linker
02. svibanj 2024 23:43