Ostalo

PFL se nastavlja pojačavati UFC-ovim rangiranim borcima: Thiago Santos njihova je najnovija akvizicija

Thiago Santos

 Pfl
Poluteškaški PFL-ov turnir dobio je veliko pojačanje za sljedeću sezonu

Iz godine u godinu, PFL i turnir koji organiziraju postaju sve jači i jači, a novo pojačanje samo je dodatna potvrda kvalitetnog rada. Naime, PFL je službeno objavio kako će od sljedeće sezone u poluteškaškom turniru nastupati i Thiago ‘‘Marreta‘‘ Santos (22-11-0, 14-10 UFC).

38-godišnji Brazilac zauzimao je deveto mjesto u poretku izazivača UFC-ove poluteške kategorije, a njegov odlazak iz UFC-a ipak je teško okarakterizirati iznenađujućim. Pet poraza i jedna pobjeda u posljednjih šest nastupa, njegov je rezime, ali treba istaknuti kako je Santos gubio od vrhunskih boraca.

Prije svega tu se ističe Jon Jones koji ga je podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio sredinom 2019. godine i Santos je bio jako blizu da porazi po mnogima najvećeg borca u povijesti. ‘‘Marreta‘‘ je nakon tog meča prošao kroz teške operacije koljena, a uslijedili su porazi od boraca kao što su Glover Teixeira i Aleksandar Rakić. Pobjedama se vratio porazivši Johnnyja Walkera u desetom mjesecu protekle godine, a nakon toga uslijedili su porazi od Magomeda Ankalaeva i Jamahala Hilla.

Jasno je kako Santos više nije dobar kao u svojim najboljim danima, ali i dalje je itekako opasan. Zanimljivo je da je ‘‘Marreta‘‘ prozvao Paula Costu prije nekoliko dana, ali na koncu je ipak napustio UFC.

Bila je situacija s ‘Borrachinhom‘ u kojoj sam ja skidao kilograme, a on i njegov tim su počeli skakati u ledenu kadu koja je bila točno pored one tople u kojoj sam ja bio, partijali su. Nisu poštovali trenutak u kojem sam se nalazio tad, a Costa je poslije rekao da me tuče tko stigne. Ako je već tako, zašto ne iskoristi to i prebije me na UFC-ovoj priredbi u Riu?‘‘, rekao je Santos u ‘‘Nem Me Viu‘‘ podcastu.

UFC-ova priredba u Rio de Janeiru održat će se u prvom mjesecu 2023. godine, ali Thiago Santos u 2023. godini bit će fokusiran na PFL-ov turnir u poluteškoj kategoriji i glavnu nagradu koja iznosi milijun američkih dolara. Nakon što su nedavno doveli Shanea Burgosa koji je bio rangiran unutar UFC-ove perolake kategorije, PFL se pojačao još jednim rangiranim UFC-ovim borcem. Nema sumnje, PFL je sve konkurentniji na tržištu.

Linker
19. travanj 2024 03:04