Ostalo

Shane Burgos otkrio da će u PFL-u zarađivati odličan novac: ‘Nisam im mogao reći ne‘

Shane Burgos

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Inače, UFC je napustio dok je još bio rangiran u perolakoj kategoriji

Sredinom osmog mjeseca rangirani borac perolake kategorije Shane Burgos napušta UFC i potpisuje ugovor sa PFL-om. Odjeknula je ta vijest u borilačkim krugovima, a i sam Dana White je priznao kako su napravili ogromnu pogrešku pustivši ga. Razlog napuštanja jest, naravno, novac, a Burgos se jučer dotaknuo upravo te teme.

Što se tiče njegove UFC karijere, ostvario je osam pobjeda i tri poraza, a gubio je od Josha Emmeta i Edsona Barboze. U trenutku napuštanja UFC-a bio je četrnaesti na službenoj rang ljestvici, a od 2023. lovit će PFL-ov famozni milijun.

‘‘Zarađivat ću bolestan novac. Novac je jednostavno bio previše dobar da odbacim tu priliku, nisam mogao reći ne. Imam djecu koju moram hraniti. Prvi put kad sam pokušao biti slobodan od ugovora, dali su dobru ponudu. Onda sam si pomislio da sam ja UFC borac i da to nije nagrada koju ja tražim. Ono što ću sad dobiti jest nagrada. Još na sve to imate turnir za milijun dolara, raspametio sam se kad sam sastavljao listu za i protiv‘‘, rekao je Burgos za MMA Junkie.

Rekao da je iznenađen što će se boriti na prvom PFL-ovom PPV eventu:

‘‘Na prvu sam bio iznenađen, no kada sam malo bolje razmislio, shvatio sam da ima smisla jer je to prvi PFL-ov PPV event ikad. Željeli su nakrcati ‘card‘ borbama koje ljudi žele gledati, a protivnik je super opasan i eksplozivan‘‘, zaključio je Burgos.

Inače Burgos se bori na finalu ovogodišnjeg PFL-ovog turnira protiv Marlona Moraesa,a samo borbu prije te nastupit će naš Ante Delija kada će pokušati doći do milijun dolara protiv Scheffela.

Linker
18. travanj 2024 07:51