UFC

Sjajan meč u najavi: Alex Pereira borit će se protiv opakog brazilskog nokautera

NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 06: Alex Pereira celebrates after his TKO victory against Andreas Michailidis in their middleweight bout during the UFC 268 event at Madison Square Garden on November 06, 2021 in New York City. Mike Stobe,Image: 641933788, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Mike Stobe/Getty images/Profimedia

 MIKE STOBE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Stobe/Getty Images/Profimedia
Bivši Gloryjev prvak i trenutni UFC-ov borac srednje kategorije dogovorio je svoj drugi UFC nastup

Alex Pereira došao je u UFC s jednom misijom - osvojiti pojas što je prije moguće. Brazilac ne planira gubiti vrijeme i želi se boriti što češće. Bivši Gloryjev prvak srednje i poluteške kategorije, ove jeseni napravio je tranziciju u MMA te je potpisao ugovor s UFC-om. Ponajbolji kickboksač svijeta u posljednjih deset godina, pod okriljem najjače MMA promocije debitirao je 06. studenog.

Pereira je nešto sporije ušao u meč protiv Andreasa Michailidisa koji je znao da mu je hrvanje jedini put ka pobjedi. Držao se Michailidis taktike tokom prve runde, no nakon samo 18 sekundi druge runde, Pereira je ''letećim'' koljenom nokautirao svog protivnika. Nešto više od mjesec dana nakon debija, Pereira je saznao ime idućeg protivnika.

Bruno Silva (22-6-0, 3-0 UFC) borit će se protiv Alexa Pereire, a sunarodnjaci bi se trebali obračunati 12. ožujka, iduće godine. Radi se o priredbi koju će predvoditi Magomed Ankalaev i Thiago Santos.

32-godišnji Silva izuzetno je opasan borac. Trenutno je u nizu od sedam pobjeda zaredom, a tri su unutar UFC-a. Svih sedam, Silva je upisao nokautom, a pritom je došao i do M-1 pojasa u srednjoj kategoriji. Brazilski borac ima šest poraza u karijeri, no pet ih je upisao u prvih 10 profesionalnih nastupa. Nakon toga, upisao je čak 17 pobjeda i samo jedan poraz. Tri njegove pobjede otišle su na sudačku odluku, a ostalih 19 završio je nokautom.

Uzevši u obzir da je Alex Pereira kickboksač svjetske klase, a da je Bruno Silva opasni nokauter koji preferira borbu u stojci, jasno je da nas čeka izuzetno uzbudljiva borba tokom koje neće biti vremena za treptanje. Nokaut bi trebao visiti u zraku od samog početka, no pitanje je može li se Silva nositi u stojci s borcem kao što je Alex Pereira. Podsjećamo, Pereira u svom rezimeu ima dvije pobjede nad Israleom Adesanyjom (u kickboxingu), a uz to je i jedini borac koji je ikada nokautirao Adesanyju.

Linker
26. travanj 2024 15:54