Ostalo

‘Pokušao sam se boriti protiv ove je**ne bojne sjekire, ali nije išlo! Ovo nije za sportaše, ni pod razno!‘

Eddie Alvarez

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
U dva nastupa pod ovom organizacijom ima podijeljeni omjer pobjeda i poraza

S razbijenim lijevim okom nakon što je proveo nekoliko minuta u ringu s Mikeom Perryjem, Eddie Alvarez došao je do spoznaje da je boksanje golim šakama sport.

"Ovo nije za sportaše. Možeš se izvući kao sportaš u MMA-u. U boksu se možete izvući kao sportaš. Moraš biti borac da bi bio ovdje", započeo je Alvarez na press konferenciji nakon priredbe.

Razumljivo je zašto bi Alvarez, bivši prvak UFC-a i Bellatora, došao do tog zaključka. U dva nastupa pod ovom organizacijom ima podijeljeni omjer pobjeda i poraza, a sada je bacio sve što je imao na Perryja u njihovom okršaju na BKFC 56 priredbi u subotu navečer, ali to nije bilo dovoljno jer je Perry pojeo Alvarezove najbolje udarce i zauzvrat isporučio mnogo svojih.

Rezultat? Alvarezov kut zaustavio je borbu jer je gubio vid zbog ozlijeđenog oka, dajući Perryju pobjedu tehničkim nokautom u drugoj rundi za titulu "Kralja nasilja". Alvarez nije točno siguran koji je udarac napravio štetu koja mu je zapečatila sudbinu. Samo zna da nije mogao nastaviti, a da ne vidi u potpunosti.

"Nisam sto posto siguran kada je pogodio, ali sjećam se da sam možda osjetio da mi se oko zatvara. Onda kad sam sjeo, shvatio sam da mi je jagodična kost smrskana. Ne vidim. S tipom poput Mikea, mislim da mi je bilo dobro dok sam se kretao po ringu, ali onda sam se počeo tući s njim, a to nije nešto što se radi s Mikeom Perryjem. Bilo je glupo", rekao je Alvarez koji ipak nije bio potpuno razočaran svojom izvedbom.

"Večeras sam se usudio biti velik. Prešao sam u njegovu težinsku kategoriju i mislio sam, sa svime u sebi, da bih mogao pobijediti većeg tipa s obzirom na moje vještine i na njegov stil. Ne vraćam se ni na što. Mislio sam da bih mogao pobijediti Mikea Perryja, veći ili ne. I nisam. Bio sam kratak. Pokušao sam se boriti protiv ove je**ne bojne sjekire, ali nije išlo", zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 07:53