Ostalo

‘Posljednji PFL-ov event pokazao je da UFC nema konkurenciju. No, je li uistinu dobro da UFC nema konkurenta?‘

 Francis Ngannou 

 Mohammed Saad/AFP/Profimedia
Definitivno bi bilo odlično za nas fanove da UFC ima istinsku konkurenciju koja bi ih natjerala da se uistinu trude biti bolji, no to trenutno ipak nije slučaj

Velike stvari najavljivao je PFL prvo potpisom Francisa Ngannoua, a zatim i kupnjom Bellatora. Objektivno gledajući, do sada nisu pokazali previše, odnosno, još uvijek nisu počeli isporučivati ono što su mjesecima unazad najavljivali. Najavljivali su veliku priredbu s Ngannouom na čelu, a dobili smo podosta loš ‘‘card‘‘ kojeg je predvodio upravo Ngannou.

Jasno je da PFL i dalje nije nikakva konkurencija UFC-u, što je prava šteta jer su kupnjom Bellatora dobili dosta odličnih boraca i novu platformu za iste, no praktički ništa još nisu učinili. Daniel Cormier jučer je rekao da je nakon ovog PFL-ovog eventa bilo jasno da UFC i dalje nema pravu konkurenciju u MMA svijetu:

‘‘Oni su kao konkurencija, no jesu li ustvari konkurencija? WWE i AEW su na neki način konkurenti. WCW je, također, dok je bio tu, bio određena konkurencija WWE-u. Baš je i conor McGregor o ovome govorio proteklog vikenda, odnosno o tome da UFC nema konkurenciju‘‘, rekao je Cormier u Good Guy/Bad Guy podcastu.

‘‘Imao sam osjećaj da, čak iako gledamo najveću zvijezdu van UFC-a, nikada nije bilo jasnije da UFC jednostavno nema konkurenciju. No, je li uistinu dobro da UFC nema konkurenciju koja bi i njih natjerala da malo poguraju?‘‘, zapitao se.

Definitivno bi bilo odlično za nas fanove da UFC ima istinsku konkurenciju koja bi ih natjerala da se uistinu trude biti bolji, no to trenutno ipak nije slučaj. PFL ima određeni potencijal, no kako za sada stvari stoje, još su vrlo daleko od postizanja nekakvih ozbiljnijih rezultata na tom području.

Linker
25. listopad 2024 15:43