UFC

Dana White: ‘Htio sam otpustiti Francisa 2018. nakon dva uzastopna poraza. Molili su me da to ne učinim, a njega zanima samo novac‘

Dana White, Francis Ngannou

 ©inpho/laszlo Geczo/Imago Sportfotodienst/Profimedia, Tom Hogan/www.hoganphotos.com/Imago Sportfotodienst/Profimedia
Tko se tu protiv koga nije želio boriti i tko je čekao više od tri godine na prelazak u tešku kategoriju, internet ne zaboravlja

Iako je napustio UFC, Francisa Ngannoua se i dalje smatra ponajboljim MMA teškašem današnjice. Istina je da PFL nema reputaciju koju ima UFC, no ukoliko nastavi pobjeđivati na isti način na koji je pobijedio Ferreiru, teško se može reći da Francis uistinu ne pripada u nekoliko najboljih teškaša na svijetu.

Međutim, 2018. godine, Francis je doživio dva poraza zaredom. Prvo ga je uništio Miočić u njihovom prvom međusobnom okršaju, da bi pola godine kasnije izgubio od Derricka Lewisa. Dana White jučer je otkrio kako ga je namjeravao otpustiti nakon tog poraza, a sve to samo pola godine nakon što je na pressicama sav uzbuđen govorio o ‘‘Fordu Escortu‘‘:

‘‘Htio sam otpustiti Francisa kada je izgubio dvije zaredom. Htio sam ga otpustiti. Netko me je preklinjao da to ne učinim. Ne bi me bilo briga kako god okrenete. Postoji puno dublja priča oko toga. Zaradio bi puno više novca da je ostao u UFC-u. Nije se htio boriti protiv Jona Jonesa, to je činjenica, prijatelji. Idemo dalje‘‘, rekao je Dana na press konferenciji.

‘‘Reći ću vam što mislim o Francisu. Francisa zanima samo novac. Znao je da ukoliko ostane i ukoliko se bude borio protiv Jona Jonesa, to bi smanjilo šanse da zaradi novac koji želi. Bio bi veći da je ostao u UFC-u. Milijun puta‘‘, dodao je UFC-ov šef.

Tko se tu protiv koga nije želio boriti i tko je čekao više od tri godine na prelazak u tešku kategoriju, internet ne zaboravlja. Na sve to, kada je Dana navodno želio otpustiti Francisa, to nije bilo ni šest mjeseci nakon što je svim silama nastojao poniziti Miočića ne bi li Ngannoua malo uzdigao.

Linker
25. listopad 2024 15:43